Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze 4 iPhones haalt Apple in 2023 mogelijk uit de verkoop

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhones verdwijnen 2023


Lees verder na de advertentie

Ieder jaar kondigt Apple nieuwe iPhones aan. En terwijl dat vol bravoure gebeurt, haalt het bedrijf stilletjes oudere iPhone-modellen uit de schappen van de (online) Apple Store. In dit artikel lees je welke iPhones vermoedelijk na de iPhone 15-lancering verdwijnen.

Met welke iPhones stopt Apple?

2023 wordt het jaar van de iPhone 15. In september verschijnen naar alle waarschijnlijkheid – net als vorig jaar – vier nieuwe iPhones. Het gaat om de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. En terwijl er nieuwe iPhones komen, is het voor sommige oudere modellen tijd plaats te maken.

Vorig jaar waren het de iPhone 11, iPhone 12 mini iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max die na de iPhone 14-release het veld moesten ruimen. Deze toestellen worden niet langer door Apple verkocht – en ook niet meer geproduceerd. Hierdoor slinkt de voorraad snel en lopen de prijzen op.

Wil je dit jaar een nieuwe iPhone kopen en weet je al dat je niet gaat voor een van de nieuwste iPhone 15-modellen, dan is het goed om te weten welke iPhones overblijven. Is de kans groot dat Apple stopt met een iPhone-model, dan is het voor de prijs gunstig om hem vóór de iPhone 15-release aan te schaffen. Meer hierover lees je in het artikel wanneer iPhone kopen.

Deze iPhones verdwijnen in 2023


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Kijken we naar de afgelopen jaren, dan is de kans groot dat Apple na de iPhone 15-release stopt met de verkoop van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Meestal laat Apple zijn Pro-modellen na één jaar vallen, en het is onwaarschijnlijk dat het dit jaar anders zal zijn.

Ook het oudste iPhone-model moet het veld doorgaans ruimen. Nu is dat de 6,1-inch iPhone 12 uit 2020. Ook vrezen we dat de iPhone 13 mini uit de line-up verdwijnt, aangezien Apple na de iPhone 14-lancering ook stopte met de iPhone 12 mini. Dit zijn de vier iPhone-modellen die vermoedelijk na de iPhone 15-lancering verdwijnen:

  • iPhone 14 Pro Max (nu het voordeligst bij Bol.com)
  • iPhone 14 Pro (nu het voordeligst bij Belsimpel)
  • iPhone 13 mini (nu het voordeligst bij Belsimpel)
  • iPhone 12 (nu het voordeligst bij Mediamarkt)

Welke oudere iPhones waarschijnlijk wél blijft verkopen, zijn de iPhone 14, iPhone 14 Plus en 6,1-inch iPhone 13. Vaak geeft Apple oudere telefoons na een nieuwe release flinke prijsverlagingen. Weet je dat je een van deze telefoons wil, dan kan het slim zijn om op de iPhone 15-release te wachten. Ben je uit op een van de iPhones die mogelijk verdwijnen, dan is het juist verstandig om eerder toe te slaan.

Twijfel je nog welke iPhone het beste bij jou past? Lees het artikel Welke iPhone kopen voor een iPhone-koopadvies.