Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone X vat spontaan vlam in jaszak Nederlandse student

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X ontploft


Lees verder na de advertentie

Een angstig moment voor de 20-jarige Ron Barten uit Mariahout: zijn iPhone X ontplofte in zijn jaszak en vatte vlam. Hij had het toestel pas drie dagen in zijn bezit.

Gesis en rook

Het incident gebeurde twee weken geleden in de kantine van de Technische Universiteit (TU/e) in Eindhoven. Ron hoorde gesis en zag rook verschijnen. Hij viste het toestel uit zijn jaszak en gooide het op de grond. Daar is het compleet uitgebrand.

‘Er zaten ook gloeiende randjes op mijn spijkerjas. Die heb ik uitgeslagen,’ zegt Barten tegen het Eindhovens Dagblad. ‘Ik heb geluk gehad dat ik het toestel in de zak van mijn spijkerjack had en niet in mijn broekzak. Dan was het misschien minder goed afgelopen. Ik droeg een spijkerjack, trui en t-shirt. Die kleren hebben alles tegengehouden.’

iPhone X brandschade


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Barten zoekt nu pas de media op, omdat hij steeds van het kastje naar de muur wordt gestuurd: provider Tele2 – waar het toestel gekocht is – stuurde hem naar Amac. Daar werd hij weer verwezen naar AppleCare, en ondertussen wacht hij nog steeds. ‘Apple wilde ook dat ik het toestel naar Amsterdam naar de winkel zou brengen, maar dat is voor mij te ver reizen. Ik heb het nu druk met tentamens en deadlines. Ze zijn aan het kijken hoe ze hem kunnen komen ophalen, want DHL wil het toestel in verband met brandgevaar niet verzenden.’

iPhone X ontploft: Apple’s reactie

Apple heeft aan RTL Nieuws laten weten dat er een miljard iPhones en honderden miljoenen iPad in de omloop zijn en dat het om die reden onvermijdelijk is dat er ‘zeldzame incidenten’ zijn. Ook benadrukken ze dat het toestel niet is ontploft maar, ontbrand.