Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone updaten na het uitpakken? Dat hoeft straks niet meer

Auteur: iCreate
0 reacties

De tijd dat je nieuwe telefoon instellen een heel gedoe was, ligt ver achter ons. Het proces is helemaal gestroomlijnd. Nou ja, helemaal … omdat een nieuwe iPhone toch even in de doos ligt te wachten op een eigenaar, kunnen er belangrijke updates uitgekomen zijn. Bij het installeren van je nieuwe iPhone is het dus verstandig meteen te updaten. Echter is dat binnenkort niet meer nodig. Apple gaat iPhones in de doos updaten naar de nieuwste iOS.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws zoals software-updates, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

En presto een update

‘Presto’ heet dit systeem. Apple Store-medewerkers krijgen daarvoor een soort van mat waarmee ze – nog niet verkochte – iPhones van een update kunnen voorzien. Het systeem kan de iPhones inschakelen, de software bijwerken, om ze vervolgens weer uit te schakelen. Dit alles terwijl de telefoons in hun doos blijven zitten. Zo hoef je na het uitpakken van jouw gloednieuwe iPhone niet meer naar het update-scherm te staren.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zoals gewoonlijk wordt dit eerst uitgerold in de Verenigde Staten. Volgens Apple-expert Mark Gurman van Bloomberg werd dit systeem al eind 2023 getest in bepaalde Amerikaanse Apple Stores en zal het in april verder uitgerold worden. Aan het begin van de zomer moet het in alle Amerikaanse Apple Stores ingevoerd zijn. Naar verwachting volgt het systeem daarna bij Apple Stores in andere landen. 

iPhone 15 update ging mis

Jouw telefoon heeft sowieso zo snel mogelijk de laatste beveiligingsupdates nodig, maar die verouderde software heeft ook eens voor problemen gezorgd. Toen de iPhone 15 werd gelanceerd in 2023, merkten mensen dat de telefoon bleef hangen tijdens de dataoverdracht van hun oude toestel. Een snelle iOS-update (naar iOS 17.0.2) loste dit probleem op. Maar echt een lekkere introductie van je prachtige nieuwe iPhone is dit niet. Een goede ontwikkeling dus, die software-updates in de doos.

Overigens lijkt dit systeem vooralsnog alleen beschikbaar voor Apple Store-medewerkers. Of dit ook geldt voor officiële Apple-resellers, zoals Amac in Nederland, is niet bekend. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws zoals software-updates, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!