Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘Apple gaat iPhones updaten zonder verpakking te openen’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 verpakking

Heb je ergens de laatste jaren een nieuwe iPhone hebt gekocht? Dan heb je misschien meegemaakt dat er meteen na het uitpakken een iOS-update beschikbaar was. Maar Apple werkt nu aan een nieuwe methode voor het updaten van iPhones die nog in de verpakking zitten. Zo kun jij thuis direct aan de slag met een iPhone die helemaal up-to-date is.

Lees verder na de advertentie

iPhone 15 meteen updaten

Bij de lancering van de iPhone 15 dit jaar moest Apple meteen een update uitbrengen. Deze werd tijdens het instelproces van de iPhone 15 aangeboden, maar het is niet ideaal om je nieuwe telefoon te moeten updaten voordat je hem kunt gebruiken. En sloeg je in dit specifieke geval de update over, dan raakte je direct in de problemen omdat dan het overzetten van de gegevens spaak kon lopen.

Volgens Apple-kenner Mark Gurman in Bloomberg hoeft zo’n situatie in de toekomst niet meer voor te komen. Binnenkort kunnen iPhones namelijk draadloos worden bijgewerkt zonder dat je ze uit de verpakking hoeft te halen. Het bedrijf heeft een speciaal apparaat ontwikkeld dat de iPhone kan inschakelen en bijwerken terwijl hij nog in de doos zit.

Zo werkt het

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het apparaat lijkt op een soort matje waarop de dozen met iPhones worden geplaatst. Met dit systeem kan de iPhone draadloos worden ingeschakeld, de software worden bijgewerkt en vervolgens weer worden uitgeschakeld – en dat alles zonder dat de verpakking van de telefoon geopend hoeft te worden.

Op dit moment worden iPhones vanuit de fabriek verzonden met de iOS-versie die op het moment van fabricage beschikbaar was. Dat betekent dat veel iPhones worden verzonden met een wat oudere versie van iOS tegen de tijd dat de telefoon bij de klant aankomt. Nog voor het einde van dit jaar zou dit probleem verleden tijd moeten zijn.