Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone Ultra’ wordt toch een losstaand model – nóg luxer dan Pro Max

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone Ultra


Lees verder na de advertentie

Mini, Plus, Pro, Pro Max – de iPhone heeft al heel wat verschillende uitvoeringen gehad. En naar verluidt komt er binnenkort wéér een model bij: de iPhone Ultra. Dit moet je weten.

iPhone Ultra

Apple-analist Mark Gurman schrijft dat Apple het overweegt om een luxere uitvoering van de iPhone uit te brengen: de iPhone Ultra. Dit zou dan een losstaand model worden – net als de Apple Watch Ultra, die in 2022 uitkwam en de term ‘Ultra’ de Apple-wereld in bracht. Volgens Gurman zien we deze smartphone op z’n vroegst pas in 2024, met de release van de iPhone 16.

Gurman heeft de term ‘iPhone Ultra’ al eerder laten vallen. Zo schreef hij in september 2022 nog dat er in 2023 al een ‘iPhone 15 Ultra’ zou komen. Die zou de Pro Max dan vervangen, maar nu denkt hij dus toch dat de ‘Ultra’ een losstaand model wordt. Klopt dit, dan bestaat de line-up in 2024 mogelijk uit de iPhone 16, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max en iPhone 16 Ultra.

Waarom ‘Ultra’?

Een naam als Ultra klinkt veelbelovend, maar vooralsnog blijft het onduidelijk wat er zo ‘Ultra’ wordt aan dit nieuwe model. Ook voor Gurman, al speculeert hij wel over wat mogelijke veranderingen. Zo zou het toestel een betere chip kunnen krijgen en zou het scherm nog groter kunnen worden dan de 6,7-inch van de iPhone 14 Plus en iPhone 14 Pro Max.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een ding weten we wel zeker: als deze iPhone luxer is dan de Pro Max, dan krijgt hij ook een hoger prijskaartje. En dat terwijl de huidige duurste iPhone – de iPhone 14 Pro Max met 1 TB aan geheugen – momenteel al over de toonbank gaat voor € 2.126,00. Daardoor zal de Ultra voor slechts een kleine groep Apple-gebruikers aantrekkelijk zijn.

Toch denkt Apple’s CEO Tim Cook dat hoge prijskaartjes geen probleem zullen zijn. Hij beweerde tijdens een conferentie vorige week namelijk dat Apple’s klanten bereid zijn om meer te betalen voor de beste iPhone. Zou dat al een eerste hint voor de Ultra zijn geweest?

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom Apple en de iPhone Ultra? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!