Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 15

Doet het touchscreen op je iPhone raar? Het komt door iOS 15

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone touchscreen problemen


Lees verder na de advertentie

Er is een probleem opgedoken met het touchscreen op de nieuwe iPhone 13, waar ook oudere toestellen met iOS 15 last van hebben. Hierdoor moet je soms meerdere malen op het scherm tikken voordat er iets gebeurt.

iPhone 13 touchscreen probleem

Op Twitter zijn inmiddels vele meldingen verschenen over het probleem. ‘Ik heb de iPhone 13 Pro nog geen 24 uur en ik heb nu al problemen met het touchscreen’, zegt een gebruiker.

Maar ook de iPhone 12 heeft last van het probleem. Zo geeft een andere gebruiker aan dat zijn iPhone 12 Pro Max sinds de update ‘niet meer op een enkele aanraking reageert, bijvoorbeeld op een YouTube-filmpje, of op het scherm als de iPhone op standby staat’. Daar zijn nu ‘4 tot 6’ tikken voor nodig.

Omdat de problemen met het touchscreen niet exclusief op de iPhone 13-modellen verschijnen, lijkt het er op dat iOS 15 de boosdoener is. Een nieuwe update, bijvoorbeeld iOS 15.0.1, zou het probleem op kunnen lossen.

YouTube op iOS herkent aanraking niet


kooptip

Wat betreft YouTube ligt het probleem overigens nét wat anders.

Wij hebben, nadat we de opmerking zagen over YouTube-filmpjes die niet meer openen, direct de YouTube-app erbij gepakt. Het lukte keer op keer om het probleem na te bootsen, door een zoekopdracht in te vullen en vervolgens op de filmpjes te tikken. De filmpjes openen helemaal niet. Pas nadat je even op en neer scrolt, kun je de filmpjes openen.

Waarschijnlijk is dit gewoon een compatibiliteitsprobleem: de YouTube-app is nog niet helemaal klaar voor iOS 15. Het is namelijk zichtbaar dat de app het getik op het scherm wél herkent: het plaatje van het filmpje licht dan kort op. Ook hier geldt dus dat we moeten wachten op een update die de bug repareert.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors