Terug naar ‘iPhone SE krijgt in 2023 spectaculaire ontwerpwijziging’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone SE krijgt in 2023 spectaculaire ontwerpwijziging’

Door Koen van Ekeren2 april 2021 09:282 min. leestijd1

De looks van de huidige iPhone SE zijn gedateerd, maar Apple wil de goedkoopste iPhone in een innovatief nieuw jasje te steken. Het bedrijf zou voor 2023 werken aan een iPhone SE met een ‘punch-hole’ design. En ook volgend jaar verschijnt er een nieuwe iPhone SE.

Nieuw ontwerp van iPhone SE 2023

Nieuw ontwerp iPhone SE

Het gerucht wordt gemeld door display-analist Ross Young, die doorgaans goede bronnen heeft binnen de productieketen van Apple. Op Twitter meldt hij dat Apple in 2022 met een bescheiden upgrade komt voor de iPhone SE. Een jaar later pakt Apple het grootser aan.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

iPhone SE 2022

Laten we beginnen bij de volgende generatie iPhone SE. Die verschijnt in 2022 en krijgt volgens Ross een 4,7-inch display – zoals de huidige iPhone SE 2020 dat ook heeft. Dit betekent dat het uiterlijk waarschijnlijk identiek blijft. Bij de iPhone SE 2022 blijven de relatief brede randen en thuisknop in dat geval behouden.

Onder de motorkap schuilen wel wat interessante veranderingen. De iPhone SE 2022 krijgt 5G-ondersteuning, meldt Ross. Dit zou wel beperkt zijn tot sub-6 GHz – dus het snellere mmWave zit daar niet bij. Uiteraard wacht de SE ook een nieuwe processor. We verwachten dat dit de A15 Bionic-chip is, die we dit jaar als eerst zien bij de iPhone 13.

iPhone SE 2023

Een jaar later gaat de SE qua design (eindelijk) met de tijd mee. In 2023 krijgt de iPhone SE voor het eerst een randloos ontwerp, zonder thuisknop. Zelfs de notch (de inkeping voor de voorste camera) ontbreekt.

De SE zou namelijk beschikken over het zogeheten ‘punch-hole’ ontwerp – hierboven zie je daar een concept van. Bij dit ontwerp is de camera verwerkt in een gaatje in het scherm. Eerder meldde een betrouwbare Apple-analist al dat Apple van plan is om het ontwerp met de ‘punch-hole’ naar zijn vlaggenschepen van 2022 te brengen.

Geen nieuwe SE in 2021?

Vorig jaar gingen er geruchten dat Apple in 2021 een ‘iPhone SE Plus’ wilde lanceren, maar dit toestel lijkt er niet te komen. De gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo zei onlangs dat er pas in 2022 een nieuwe iPhone in de SE-familie zal zijn.

De huidige SE is overigens nog relatief nieuw: hij werd gelanceerd in april 2020. Momenteel is de instap-iPhone verkrijgbaar voor € 449.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rita
Lezer
Rita

Apple maakt elk jaar haar nieuwere modellen ietsje beter en het jaar daarop weer ietsje beter, maar een echte grote klapper komt altijd een jaar later. De strategie van Apple is dat Apple precies weet hoe hun i-Phones er over 3 jaar gaan uitzien, maar daar moet de liefhebber dan maar op wachten. In plaats van dat de iPhone SE in maart 2022 al een randloos scherm krijgt, gebeurt dit pas in maart 2023. Hoe ongelooflijk irritant is dit. Het beste komt altijd later waardoor mensen toch i-Phones blijven kopen.