Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 14 krijgt gaatje in het scherm in plaats van notch’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone zonder notch


Lees verder na de advertentie

Vanaf volgend jaar hebben sommige iPhones geen notch meer. Daarvoor in de plaats komt er een ‘cameragaatje’ in het scherm. Dat zegt de doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

iPhone 14: notch verdwijnt

Smartphone-fabrikanten proberen de randen van telefoons steeds smaller te maken. Hoe meer scherm, hoe beter. Maar waar laat je dan onderdelen zoals de selfie-camera? Apple introduceerde daarvoor in 2017 op de iPhone X de notch. Die inkeping in het scherm is inmiddels kenmerkend voor de iPhone, maar niet iedereen is er enthousiast over, want hij neemt een behoorlijke hap uit het scherm. Volgens Kuo gaat de notch volgend jaar verdwijnen.

Kuo denkt dat er in ieder geval één iPhone 2022-model is met een ‘punch-hole design’. Hierbij is de camera verwerkt in een rond of pilvormig gaatje in het scherm – grote concurrent Samsung gebruikt deze techniek inmiddels ook al. Deze oplossing kost veel minder schermruimte dan de notch. Als het bij één model blijft, dan is dat ongetwijfeld het duurdere Pro-model. Verloopt de productie voorspoedig? Dan krijgen mogelijk alle iPhones volgend jaar een cameragaatje.

En Face ID dan?

Kuo vertelt overigens niet wat er dan gebeurt met de overige onderdelen die nu nog in de notch verwerkt zitten. Bijvoorbeeld de componenten voor Face ID (gezichtsherkenning). Tenminste: als Face ID in deze vorm tegen die tijd nog bestaat. Want er zijn ook geruchten over de terugkeer van Touch ID, maar dan achter het scherm. En ook voor gezichtsherkenning lijkt het mogelijk om de benodigde componenten achter het scherm te plaatsen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Kuo zegt dat als de ontwikkelingen voorspoedig verlopen, in 2023 ten minste één iPhone 14-model een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft, een periscopische zoomlens, en een randloos scherm zonder notch of cameragaatjes.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors