Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Helaas: er komt geen nieuwe iPhone SE dit jaar’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
black Friday iPhone se 2020


Lees verder na de advertentie

Er verschijnt dit jaar geen nieuwe iPhone SE. Volgens Ming-Chi Kuo moeten we nog even geduld hebben voor de volgende generatie: pas in 2022 hoeven we de volgende iPhone SE te verwachten. En hij wordt niet spectaculair veel anders dan het huidige model.

Geen iPhone SE 2021

Al sinds het verschijnen van de huidige iPhone SE in april 2020 gaan er geruchten over een opvolger. Die zou al in de eerste helft van dit jaar in de winkels liggen. Er werd ook druk gespeculeerd over een iPhone SE Plus 2021, met een groter scherm (5,5 inch in plaats van 4,7 inch). Of zelfs over een ander design: namelijk met een vrijwel randloos scherm zonder thuisknop, en met Touch ID in de sluimerknop. De iPad Air 2020 heeft ook al zo’n knop, ter vervanging van de thuisknop.

Maar daar is volgens Kuo allemaal geen sprake van. De derde generatie iPhone SE zal qua design bijzonder veel op de huidige 4,7-inch iPhone SE lijken. Natuurlijk zijn er wel wat vernieuwingen: zo krijgt het toestel ondersteuning voor 5G en een betere processor. Als alles volgens planning verloopt, verschijnt de volgende iPhone SE in de eerste helft van 2022.

Apple’s instapmodel iPhone

De iPhone SE is Apple’s instapmodel. Hij is met een startprijs van € 492,10 honderden euro’s goedkoper dan andere recente iPhone modellen. En hij voelt in alles toch echt aan als een volwaardige iPhone.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone SE 2020 verscheen in april vorig jaar en ziet er precies zo uit als de iPhone 8 uit 2017. Dat wil zeggen: met een brede rand rondom het scherm en een thuisknop. Al met al en tikkeltje gedateerd (hoewel je het ook  gerust ‘klassiek’ mag noemen). Maar onder de motorknap tref je allerlei vernieuwingen. Zo heeft de iPhone SE dezelfde A13-chip als de iPhone 11, wat op het moment van release de meest geavanceerde iPhone was.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Bron: Macrumors