Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er een iPhone SE 2 mét Face ID?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE Face ID


Lees verder na de advertentie

2020 wordt een enerverend iPhone-jaar. Apple heeft naar verluidt niet drie, niet vier, maar liefst vijf (!) nieuwe iPhones in de maak. Bij drie daarvan gaat het om high-end toestellen. De vierde is zo goed als zeker een iPhone SE 2. Maar de vijfde? Dat is een groot vraagteken. Een nieuw en opmerkelijk gerucht lijkt te suggereren dat het gaat om een iPhone SE-achtig toestel met Face ID.

Vijf iPhones

Dat de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max dit jaar een opvolger krijgen – daarover zijn alle Apple-insiders het wel eens. Net als het gegeven dat er dit jaar eindelijk een een opvolger komt van de populaire iPhone SE – die mogelijk de iPhone 9 heet. Dit toestel zou Apple waarschijnlijk al in maart dit jaar presenteren.

Daarnaast volgt er in het najaar een vijfde iPhone. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dat het gaat om een kleine versie van de iPhone 12, waarbij het scherm 5,4 inch meet. De iPhone heeft een oled-scherm, Face ID, een dubbele camera en ondersteunt 5G – behoorlijk high-end dus.

Een ander gerucht suggereerde eerder iets volledig anders. Volgens het niet altijd even betrouwbare DigiTimes is het vijfde model een tweede versie van de iPhone SE. Beide toestellen zouden de behuizing van de iPhone 8 krijgen en ze zijn er in twee formaten. De ‘gewone’ SE heeft een schermdiagonaal van 4,7 inch en de grotere versie lijkt dan een scherm van 5,5 inch te hebben, zoals de iPhone 8 Plus had.

iPhone SE Face ID


kooptip

Om het nog verwarrender te maken, komt het wisselend betrouwbare Macotakara nu met een mengelmoesje van deze twee geruchten. Apple zou een bijgewerkt iPhone 8-model ontwikkelen (zoals bij de iPhone SE 2), maar dan met Face ID en een grotere cameramodule. Verder zou het gaan om een iPhone met een scherm van 5,4-inch, zonder thuisknop en met A13 Bionic-chip.

Het is opvallend dat de Japanse bron het heeft over een bijgewerkte iPhone 8, want het suggereert dat het toestel uit oude componenten bestaat en dus relatief betaalbaar is. Maar een iPhone met een True Depth-camera, één en al scherm, A13 Bionic en een grotere cameramodule lijkt in niets op de iPhone 8. Het klinkt eerder als een kleine versie van de iPhone 12. En omdat de TrueDepth-camera en het moderne schermontwerp de iPhone prijzig maken, is het ondenkbaar dat het gaat om een relatief betaalbare iPhone – een soort SE dus.

Ongetwijfeld horen we binnenkort meer geruchten over de nieuwe iPhones. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara.