Terug naar Komt er een iPhone SE 2 mét Face ID?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt er een iPhone SE 2 mét Face ID?

Door Koen van Ekeren14 januari 2020 10:193 min. leestijd0

2020 wordt een enerverend iPhone-jaar. Apple heeft naar verluidt niet drie, niet vier, maar liefst vijf (!) nieuwe iPhones in de maak. Bij drie daarvan gaat het om high-end toestellen. De vierde is zo goed als zeker een iPhone SE 2. Maar de vijfde? Dat is een groot vraagteken. Een nieuw en opmerkelijk gerucht lijkt te suggereren dat het gaat om een iPhone SE-achtig toestel met Face ID.

iPhone SE Face ID

Vijf iPhones

Dat de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max dit jaar een opvolger krijgen – daarover zijn alle Apple-insiders het wel eens. Net als het gegeven dat er dit jaar eindelijk een een opvolger komt van de populaire iPhone SE – die mogelijk de iPhone 9 heet. Dit toestel zou Apple waarschijnlijk al in maart dit jaar presenteren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Daarnaast volgt er in het najaar een vijfde iPhone. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dat het gaat om een kleine versie van de iPhone 12, waarbij het scherm 5,4 inch meet. De iPhone heeft een oled-scherm, Face ID, een dubbele camera en ondersteunt 5G – behoorlijk high-end dus.

Een ander gerucht suggereerde eerder iets volledig anders. Volgens het niet altijd even betrouwbare DigiTimes is het vijfde model een tweede versie van de iPhone SE. Beide toestellen zouden de behuizing van de iPhone 8 krijgen en ze zijn er in twee formaten. De ‘gewone’ SE heeft een schermdiagonaal van 4,7 inch en de grotere versie lijkt dan een scherm van 5,5 inch te hebben, zoals de iPhone 8 Plus had.

iPhone SE Face ID

Om het nog verwarrender te maken, komt het wisselend betrouwbare Macotakara nu met een mengelmoesje van deze twee geruchten. Apple zou een bijgewerkt iPhone 8-model ontwikkelen (zoals bij de iPhone SE 2), maar dan met Face ID en een grotere cameramodule. Verder zou het gaan om een iPhone met een scherm van 5,4-inch, zonder thuisknop en met A13 Bionic-chip.

Het is opvallend dat de Japanse bron het heeft over een bijgewerkte iPhone 8, want het suggereert dat het toestel uit oude componenten bestaat en dus relatief betaalbaar is. Maar een iPhone met een True Depth-camera, één en al scherm, A13 Bionic en een grotere cameramodule lijkt in niets op de iPhone 8. Het klinkt eerder als een kleine versie van de iPhone 12. En omdat de TrueDepth-camera en het moderne schermontwerp de iPhone prijzig maken, is het ondenkbaar dat het gaat om een relatief betaalbare iPhone – een soort SE dus.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Ongetwijfeld horen we binnenkort meer geruchten over de nieuwe iPhones. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Macotakara.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar