Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwe iPhone SE 2022 heeft meer werkgeheugen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone SE 2022


Lees verder na de advertentie

Apple heeft eerder deze week de iPhone SE 2022 gepresenteerd. Tijdens de keynote afgelopen dinsdag vertelde Apple ons álles over het nieuwe instap-model. Alles? Nou, één ding lieten ze achterwege: dat de iPhone SE 2022 meer werkgeheugen heeft dan zijn voorganger!

iPhone SE 2022 werkgeheugen

De derde generatie van de iPhone SE heeft een A15 Bionic-chip, ondersteuning voor 5G, een langere batterijduur en een camera met nieuwe functies, zo hoorden we afgelopen dinsdag. Wat Apple ons toen niet vertelde, is dat het nieuwe toestel 4 GB RAM heeft. Ter vergelijking: de vorige SE heeft 3 GB. En de iPhone 13 Pro – Apple’s toptoestel van dit moment – is voorzien van 6 GB.

De informatie is afkomstig van software-ontwikkelaar Moritzz Sternemann. Na afloop van het event afgelopen dinsdag gaf Apple een release-candidate uit voor het programma Xcode 13.3, en in de code hiervan trof hij de informatie aan.

Wat kun je met meer werkgeheugen?

Werkgeheugen zegt onder meer iets over het aantal taken dat je tegelijkertijd kunt uitvoeren op de iPhone. Apps voor foto- of videobewerking profiteren bijvoorbeeld van meer RAM, omdat je dan met meer lagen tegelijk kunt werken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple laat doorgaans weinig los over de hoeveelheid werkgeheugen van hun toestellen. Bij iPhones is dit cijfer ook minder interessant dan bij de concurrentie. Er is in principe minder RAM nodig, omdat de iPhone er efficiënter mee omspringt. Dat komt omdat Apple voor iPhone-modellen zowel de software als de hardware ontwikkelt, waardoor die beter op elkaar aansluiten.

iPhone SE 2022 in de voorverkoop

De iPhone SE 2022 is eerder deze week aangekondigd en gaat morgenmiddag om 14.00 uur in de voorverkoop bij Apple. Lees meer over de prijs en beschikbaarheid in ons artikel: iPhone SE 2022 prijs: wat betaal je voor een nieuwe iPhone?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors