Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone SE 2022 camera: dezelfde lens, maar wel 4 nieuwe functies

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone SE 2022 camera


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de nieuwe iPhone SE aangekondigd, met gave nieuwe camerafuncties. Dit moet je weten over de iPhone SE 2022 camera.

iPhone SE 2022 camera

Om te beginnen: de iPhone SE 2022 heeft géén nieuwe camera. De lens is hetzelfde als bij z’n voorganger, en de achterliggende sensor is ook nog hetzelfde. Dat wil zeggen: een groothoekcamera met een 12-megapixel sensor en een vast diafragma van ƒ/1.8. Een leuk feitje: dit is exact dezelfde camera als in de iPhone 8 uit 2017.

Maar wat is er dan precies vernieuwd? Dit heeft te maken met chip die de beelden van de camera verwerkt: de Apple A15 Bionic. Dankzij deze nieuwe supersnelle processor heeft de camera van de iPhone SE allerlei nieuwe functies. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Deep Fusion

Met Deep Fusion wordt de zogenaamde Neural Engine, het gedeelte van de A15-chip dat slimme berekeningen uit kan voeren, benut om je foto’s te verbeteren. Er worden automatisch 9 foto’s gemaakt, en er wordt vervolgens per foto bekeken welke gedeeltes het meeste detail tonen. Deze beste gedeeltes worden gecombineerd tot de uiteindelijke foto, en dat gebeurt zo snel dat je het niet eens doorhebt. Hierdoor krijg je uiteindelijk veel beter belichte foto’s en scherpere details.

2. Fotografische stijlen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met Fotografische stijlen kun je de stijl van je foto’s aanpassen qua licht, contrast en kleur, nog voordat je op de opnameknop tikt. Dit is geavanceerder dan het bewerken van je foto na het maken ervan, omdat je aanpassingen worden meegenomen in alle complexe berekeningen die de iPhone doet terwijl je de foto maakt. Dit betekent dat je iPhone bijvoorbeeld huidtinten kan herkennen, en die er natuurlijk uit laat zien terwijl de achtergrond wel van kleur verandert.

3. Slimme HDR 4

De iPhone SE had al Slimme HDR, en krijgt nu de sterk verbeterde Slimme HDR 4. Hiermee maakt je camera naast de normale foto ook nog meerdere onderbelichte en overbelichte beelden. Deze worden vervolgens gecombineerd tot een HDR-foto.

HDR staat voor High Dynamic Range, en dit houdt in dat details in donkere gedeeltes van de foto én in lichtere gedeeltes van de foto tegelijk goed worden weergegeven. Staat je onderwerp bijvoorbeeld in de schaduw, en is er tegelijkertijd een felle lucht in beeld, dan zijn ze door Slimme HDR 4 allebei goed belicht.

4. Slo-mo-selfies

De camera aan de voorzijde van de iPhone SE krijgt dankzij de A15-chip de mogelijkheid om slowmotion-video’s op te nemen met 120 beelden per seconde. Apple noemt het zelf ‘slofies‘: de naam is enigszins tenenkrommend, maar het is wel een leuke functie.

iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 is vanaf vrijdag te bestellen, en wordt vanaf 18 maart geleverd. Lees meer over de prijs en beschikbaarheid in ons artikel: iPhone SE 2022 prijs: wat betaal je voor een nieuwe iPhone?.

En wil je meer weten over alle verschillen tussen de nieuwe iPhone SE en zijn voorganger? Bekijk dan onze vergelijking: iPhone SE 2022 vs. iPhone SE 2020: wat zijn de verschillen?.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!