Terug naar iPhone SE 2022 batterij: hoe lang gaat de accu mee?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2022 batterij: hoe lang gaat de accu mee?

Door Annemiek Lourensen9 maart 2022 16:492 min. leestijd0

Gister was het eindelijk zover: de presentatie van de nieuwe iPhone SE 2022! Het toestel is op verschillende manieren verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo gaat de iPhone SE 2022 batterij langer mee dan voorheen. Dit is waarom.

iPhone SE 2022

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

iPhone SE 2022 batterij

De nieuwste SE lijkt op het eerste gezicht weinig vernieuwend. Toch is dit niet helemaal waar: de batterijduur van de iPhone SE is flink verbeterd. De accu van het nieuwe model gaat namelijk langer mee dan die van zijn voorganger uit 2020. Maar hoe komt dit?

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone SE 2022 heeft deze langere batterijduur te danken aan wat interne veranderingen. Vooral de nieuwe A15 Bionic-chip is van belang. Door deze snelle processor en de samenwerking tussen de hard- en software van het toestel is de batterijduur van de SE verlengd. En daar zijn we alleen maar blij mee.

De A15 Bionic-chip is niet helemaal nieuw, maar het is wel een primeur voor de SE. Zo werd hij afgelopen jaar pas geïmplementeerd in de eerste Apple-toestellen, namelijk alle iPhone 13-modellen en de iPad mini 2021. De iPhone SE 2020 verscheen al ruim daarvoor, waardoor dit toestel het altijd heeft gedaan met een A13-chip. Tot nu, dus.

Wat is de batterijduur?

Hoe lang je batterij werkt per oplaadcyclus? Dat ligt er maar net aan wat je met je toestel doet. Vergeleken met zijn voorganger gaat de iPhone SE 2022 batterij twee uur langer mee wanneer je video’s bekijkt. Luister je alleen naar audio, dan mag je er zelfs tien uur langer van genieten.

Overigens betekent dit niet dat de batterij hetzelfde niveau haalt als die van de nieuwste ‘reguliere’ iPhone. Denk maar aan de iPhone 13 mini: die gaat nog eens twee uur langer mee bij het kijken van video’s en vijf uur langer bij het luisteren van audio. Heb je alsnog liever het andere toestel, dan hebben we de iPhone SE 2022 prijs alvast voor je uitgezocht.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar