Terug naar iPhone SE 2022: weinig vernieuwend, wel duurder
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2022: weinig vernieuwend, wel duurder

Door Annemiek Lourensen8 maart 2022 19:263 min. leestijd1

Apple heeft zojuist de nieuwe iPhone SE 2022 gepresenteerd! Het nieuwe toestel werd aangekondigd tijdens het eerste Apple-event van het jaar. Dit is wat je moet weten over de vernieuwingen van de iPhone SE 2022.

iPhone SE 2022

Goedkoopste ‘nieuwe’ iPhone

We beginnen met wat de iPhone SE 2022 zo aantrekkelijk maakt: de prijs. Die wordt nu iets minder aantrekkelijk, want de nieuwe SE is 40 euro duurder dan zijn voorganger. Aan de iPhone SE 2020 hing een prijskaartje van 489 euro, nu is dat 529 euro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone SE blijft daarmee wel nog steeds veruit de goedkoopste iPhone die je kunt kopen. En het verschil mag er wezen, want de nieuwste ‘reguliere’ iPhone kost 909 euro. Je koopt dus bijna twee iPhone SE’s voor de prijs van één iPhone 13.

5G-internet

De nieuwe SE beschikt over 5G, een snelle vorm van mobiel internet. Dit is een primeur voor dit model: Apple gebruikt het pas vanaf de iPhone 12, en die verscheen in 2021. Deze iPhone is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar is ook toekomstbestendig met 5G. En dat maakt hem bijzonder, want hierdoor is het de goedkoopste iPhone met 5G.

A15-chip en opslag

iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 heeft dezelfde chip als de nieuwe iPhone 13: de A15 Bionic-chip. Daarmee is de SE een stuk krachtiger geworden: de vorige SE deed het nog met een A13 Bionic-chip. Ook is de iPhone SE 2022 te configureren met meer opslag: 256 GB. Daarnaast is hij wederom verkrijgbaar in 64 en 128 GB.

Camera

De camera van de SE lijkt op het eerste gezicht weinig vernieuwend. Het toestel behoudt namelijk de 12-megapixelcamera van zijn voorganger, en dat is de enige camera die hij heeft. De kwaliteit van de camera gaat gelukkig wel vooruit. Dit met dank aan de A15-chip.

Verder zijn er nog een aantal nieuwe camera-functies die zijn overgenomen van de iPhone 13. Het gaat om Deep Fusion en Smart HDR-4. Ook leuk: de iPhone SE 2022 beschikt over ‘Fotografische stijlen’, net als de iPhone 13.

Klassiek ontwerp

Het ontwerp van het toestel is klassiek, want hij is identiek aan zijn voorganger. Toch valt de thuisknop met Touch ID op: de iPhone SE 2022 is de enige ‘nieuwe’ iPhone die dit nog heeft. Ook de rest blijft hetzelfde: het scherm is 4,7-inch groot en is omringd met brede randen. Een kleine verandering is er aan de achterkant van het toestel, want die heeft nu sterker glas dan voorheen.

Welke kleuren?

iPhone SE 2022 kleuren

De kleuren van de iPhone SE 2022 blijven ook hetzelfde: je kunt kiezen tussen zwart, wit en rood. De eerste twee hebben wel een andere naam gekregen. Zo heet wit nu ‘Sterrenlicht’, en zwart ‘Middernacht’. De rode kleur heeft dezelfde naam als altijd: (PRODUCT)RED. Net als bij de iPhone 13 en Apple Watch Series 7.

iPhone SE 2022: release

Je kunt de iPhone SE 2022 aanstaande vrijdag al pre-orderen. De voorverkoop begint op 11 maart en het toestel ligt op 18 maart in de winkels. Zie jij het toestel wel zitten? Zodra hij uit is, kun je hem onder andere bestellen bij Amac, Coolblue en bol.com.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Trudy van hoeck
Lezer
Trudy van hoeck

Hoi,

Ben blij met de nieuwe Se I-phone 2022.en wat ziet ie er mooi uit .En snel!
alleen jammer dat ie niet, meteen te bestellen is.of met n abbonement.
En maar wachten!ik zie het wel!