Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Barst in je iPhone-scherm? 4 opties voor reparatie!

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 6 scherm vervangen


Lees verder na de advertentie

Natuurlijk spring je voorzichtig om met je dure iPhone, maar een ongeluk zit een klein hoekje. In een moment van onoplettendheid glipt de iPhone uit je handen en klettert hij op de vloer. Het hele scherm aan gruzelementen … Wat nu?! Er zijn diverse mogelijkheden voor een iPhone scherm reparatie. Wij hebben enkele van de opties voor je op een rij gezet – wat dacht je bijvoorbeeld van zélf je iPhone repareren?

1. Reparatie bij Apple

Het is misschien de eerste plek waar je aan denkt als je iPhone een schermreparatie nodig heeft: Apple zelf. De prijzen lopen uiteen van € 161,10 voor een iPhone 5, 5c, 5s, SE en een iPhone 6 tot maar liefst € 321,10 in het geval van een iPhone X. De prijzen die Apple hanteert voor een schermreparatie, zijn te vinden op Apple’s pagina over iPhone-reparaties. Je kunt je iPhone zelf naar een Apple Store brengen of hem naar een Apple reparatiecentrum sturen.

Heb je bij de aanschaf van je iPhone de AppleCare+ verzekering afgesloten en loopt die nog? Dan ben je minder duur uit. Je betaalt dan voor een reparatie van alleen het scherm een eigen risico. Voor alle telefoons met AppleCare+ bedraagt dat € 29. Je kunt hiervan maximaal twee keer gebruikmaken. De prijs van AppleCare+ verschilt per iPhone en kan oplopen tot € 229.

2. Reparatie bij een erkende Apple serviceprovider

Hiermee bedoelen we de Amacs, Xando’s en Ivizi’s. Apple heeft deze winkels gecertificeerd en je kunt er rekenen op dezelfde kwaliteitsstandaarden als die Apple zelf hanteert. De serviceproviders worden door Apple opgeleid en gebruiken de originele Apple-onderdelen. De certificering wordt jaarlijks herhaald. Een ding is echter anders dan bij Apple: de prijzen. Het kan zomaar zijn dat je hier voor een schermvervanging duurder uit bent dan bij Apple. Goed oppassen dus. De dichtsbijzijnde Apple serviceproviders vind je via Apple’s Service en support-locatiezoeker.

3. Onafhankelijke reparatiedienst


kooptip

Er zijn buiten Apple om nog heel veel bedrijven die je iPhone repareren. Zij gebruiken geen originele Apple iPhone-schermen, maar bijvoorbeeld A-kwaliteit-schermen. De prijzen die reparatiediensten hanteren, lopen ver uiteen – maar dat hangt vaak naadloos samen met de geleverde kwaliteit. Zoek op zijn minst even online naar ervaringen van andere klanten. En er is een vervelend addertje onder het gras: heb je een iPhone buiten Apple op laten repareren, en heb je vervolgens een ander defect aan je iPhone? Dan bestaat de kans dat Apple de reparatie niet meer wil uitvoeren. MediaMarkt waarschuwt bijvoorbeeld dat fabrieksgarantie vervalt. Het schijnt dat Apple het laatste jaar hierin iets coulanter is geworden. Maar zeker als je nog gewoon garantie hebt op je toestel, kun je wellicht beter naar Apple gaan.

4. iPhone scherm reparatie: zelf doen

Ja het kan gewoon en het is behoorlijk in opkomst: je iPhone zelf repareren. Ook dit raden we je vooral aan als je een wat oudere iPhone hebt. Het is in ieder geval de goedkoopste optie – maar wel geheel op eigen risico. Bij Fixje betaal je € 21,95 voor een iPhone 6 scherm. Met een reparatiesetje van € 14,95 en een vaste hand, duurt het ongeveer 20 minuten om een scherm te vervangen, maar neem vooral rustig de tijd. In de onderstaande video zie je een zeer uitgebreid stappenplan. Zelfs als je niet technisch bent aangelegd, sleept deze je erdoorheen!

Refurbished iPhone

Heb je een oud toestel en zijn de prijzen voor een iPhone-reparatie eigenlijk niet meer navenant? Dan kun je dat kapotte scherm ook zien als een bijzonder goed excuus om weer een nieuwe iPhone aan te schaffen. Een refurbished iPhone is dan een optie met een vriendelijk prijskaartje.