Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone als pinautomaat te gebruiken vanaf iOS 16’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone pinautomaat


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een nieuwe techniek waarmee het mogelijk wordt om de iPhone als pinautomaat te gebruiken, zónder extra accessoires.

NFC in iPhone

De iPhone heeft al sinds 2014 een chip voor NFC (Near Field Communication). Maar de mogelijkheden ervan zijn al sinds het begin beperkt. De eerste paar jaar werd NFC alleen gebruikt voor Apple Pay, en zelfs nu mogen slechts bepaalde apps gebruikmaken van de chip.

Volgens Apple-analist Mark Gurman wordt NFC in de iPhone binnenkort een stuk nuttiger. De chip wordt naar verwachting nog dit jaar voor een totaal nieuwe functie gebruikt. Apple wil het namelijk mogelijk maken om met de iPhone contactloze betalingen met creditcards en pinpassen toe te staan.

iPhone als pinautomaat

Hierdoor wordt het mogelijk om je iPhone te gebruiken als een pinautomaat. Dit zou met name voor kleine bedrijven en (bezorg)restaurants een uitkomst zijn. Je hoeft dan namelijk geen losse accessoires meer te gebruiken om pinbetalingen te kunnen accepteren. Dit bespaart veel gedoe, en scheelt een behoorlijke investering.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar ook voor normale gebruikers zou het best een uitkomst kunnen zijn. Doordat we allemaal steeds minder contant geld op zak hebben, is het vaak lastig om vrienden, familie of Marktplaats-klanten te betalen zonder een Tikkie te versturen. Met deze nieuwe functie kan iemand gewoon z’n pinpas of iPhone met Apple Pay tegen je iPhone houden, en klaar.

Nog niet alles duidelijk

Het is nog onbekend of deze functie volledig gekoppeld wordt aan Apple Pay, of dat ook andere apps toegang krijgen tot de functie om creditcards en pinpassen uit te lezen.

Volgens Gurman wil Apple de functie in de komende maanden uitbrengen, maar de kans is klein dat dit in een iOS 15-update zal zijn. Daarvoor is de functie eigenlijk te groot. De verwachting is dus dat het met iOS 16 wordt toegevoegd, rond september 2022. Ben je benieuwd hoe iOS 16 eruitziet? Bekijk dan ons eigen iOS 16 concept.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors