Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Betalen via WhatsApp met Tikkie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tikkie app


Lees verder na de advertentie

Even een klein inkijkje op de redactie van iCreate: het is vrijdagmiddag en de deadline hangt als het zwaard van Damocles boven onze hoofden. Of ik nog een review kan schrijven over de Tikkie-app. Ik zeg ja, maar dat zwaard komt nu toch wel akelig dichtbij. Een betaal-app. Dat wordt ongetwijfeld weer een vreselijk omslachtig gedoe, met random readers die ik niet direct paraat heb, het koppelen van rekeningen en een x-aantal falende overboekingen god weet waarnaartoe.

Eenvoudig betaalverzoekjes versturen

Ik zat ernaast. Tikkie is een app waarmee je betaalverzoekjes kunt versturen naar vrienden en familie. Handig als je met een groep mensen uit eten bent geweest of op een terras hebt gezeten. Niks geen omslachtig gedoe: hang je nu nog op het terras in kwestie? Wil je binnen tien minuten op huis aan én de rekening gesplitst hebben? Dan heb je nog ruim te tijd om Tikkie te downloaden in de App Store, de app compleet te doorgronden en je betaalverzoekje te delen met de groep.

Linkje versturen via WhatsApp en meer

Alles wat de app van je moet weten, is je naam, je3 telefoonnummer en je bankrekening nummer – dat kun je vast wel ergens opdiepen, als je het al niet uit je hoofd kent. Daarna kun je vrienden vragen of ze een bedrag naar je rekening willen overboeken.

De app genereert hiervoor een bericht met daarin een linkje en dat kun je op verschillende manieren delen. De gemakkelijkste manier is WhatsApp, maar met een iMessage, een sms of een QR-code werkt het ook uitstekend. Klikt de ontvanger op het linkje, dan kan hij het bedrag gelijk overmaken met zijn eigen bank-app. Dat gaat via iDeal en er zijn geen kosten aan verbonden.

Tikkie: app voor iedereen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Tikkie is een app van ABN Amro, maar geen probleem als je bijvoorbeeld Rabobank of ING hebt. Iedereen kan de app gebruiken. Is het bedrag betaald, dan krijg je een melding dat het bedrag is afgetikt. De andere partij hoeft Tikkie niet eens geïnstalleerd te hebben – maar gaat dat toch doen, want het is superhandig.

Download Tikkie gratis in de App Store.

Deze review komt uit iCreate 88.

Pluspunten

Minpunten