Terug naar Betalen via WhatsApp met Tikkie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Betalen via WhatsApp met Tikkie

Door Laura Grootaarts15 mei 2017 11:532 min. leestijd0

Even een klein inkijkje op de redactie van iCreate: het is vrijdagmiddag en de deadline hangt als het zwaard van Damocles boven onze hoofden. Of ik nog een review kan schrijven over de Tikkie-app. Ik zeg ja, maar dat zwaard komt nu toch wel akelig dichtbij. Een betaal-app. Dat wordt ongetwijfeld weer een vreselijk omslachtig gedoe, met random readers die ik niet direct paraat heb, het koppelen van rekeningen en een x-aantal falende overboekingen god weet waarnaartoe.

Tikkie app

Eenvoudig betaalverzoekjes versturen

Ik zat ernaast. Tikkie is een app waarmee je betaalverzoekjes kunt versturen naar vrienden en familie. Handig als je met een groep mensen uit eten bent geweest of op een terras hebt gezeten. Niks geen omslachtig gedoe: hang je nu nog op het terras in kwestie? Wil je binnen tien minuten op huis aan én de rekening gesplitst hebben? Dan heb je nog ruim te tijd om Tikkie te downloaden in de App Store, de app compleet te doorgronden en je betaalverzoekje te delen met de groep.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Linkje versturen via WhatsApp en meer

Alles wat de app van je moet weten, is je naam, je3 telefoonnummer en je bankrekening nummer – dat kun je vast wel ergens opdiepen, als je het al niet uit je hoofd kent. Daarna kun je vrienden vragen of ze een bedrag naar je rekening willen overboeken.

Tikkie app WhatsApp

De app genereert hiervoor een bericht met daarin een linkje en dat kun je op verschillende manieren delen. De gemakkelijkste manier is WhatsApp, maar met een iMessage, een sms of een QR-code werkt het ook uitstekend. Klikt de ontvanger op het linkje, dan kan hij het bedrag gelijk overmaken met zijn eigen bank-app. Dat gaat via iDeal en er zijn geen kosten aan verbonden.

Tikkie: app voor iedereen

Tikkie is een app van ABN Amro, maar geen probleem als je bijvoorbeeld Rabobank of ING hebt. Iedereen kan de app gebruiken. Is het bedrag betaald, dan krijg je een melding dat het bedrag is afgetikt. De andere partij hoeft Tikkie niet eens geïnstalleerd te hebben – maar gaat dat toch doen, want het is superhandig.

Download Tikkie gratis in de App Store.

Deze review komt uit iCreate 88.

iCreate 88
iCreate 88
Geef Foto’s extra opties
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar