Terug naar 8 iPhone-games om op afstand te spelen met je vrienden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 iPhone-games om op afstand te spelen met je vrienden

Door Koen van Ekeren31 maart 2020 13:023 min. leestijd0

Dat je nu niet met je vrienden kunt afspreken, betekent niet dat je niets leuks met ze kunt doen. De App Store staat vol met leuke multiplayer games om op afstand te spelen met je maten. In deze lijst vind je onze favoriete iPhone multiplayer apps. Ook je Android-vrienden kunnen meedoen!

Apple universele apps

1. Houseparty

In deze tijd van social distancing is HouseParty misschien wel de ideale app. Allereerst de app te gebruiken als videochat, waaraan acht mensen kunnen deelnemen. Dit kan zowel via je smartphone (iOS als Android) als de webcam van je laptop (macOS of Chromebook). En terwijl je gezellig praat zijn er leuke spelletjes te spelen: Heads Up (een soort ‘Wie is het’), Trivia (iets als Triviant), Chips en Quac en Quick Draw!.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

2. Call of Duty: Mobile

Het bekende militaire schietspel Call of Duty (bekijk onze review) heeft sinds dit jaar ook een mobiele versie. Die is razend populair en concurreert stevig met Fortnite. In de app is het mogelijk om samen met je vrienden oorlog te maken. Log je in met je Facebook-account, dan is het makkelijk om vrienden toe te voegen. Als ze online zijn nodig je ze uit om een team te vormen en samen het gevecht met een andere teams aan te gaan.

3. Wordfeud

Wordfeud is weer helemaal in. In het woordspel speel je een potje scrabble op je smartphone. Dat kan tegen willekeurige tegenstanders, of je neemt het op tegen je vrienden. In de app is het mogelijk om intussen te chatten. En niemand van je vriendenkring hoef je buiten te sluiten, want je kunt 30 potjes tegelijk spelen.

4. FIFA Voetbal

Een voetbalwedstrijd spelen is er even niet bij, maar gelukkig kan het nog virtueel. Bijvoorbeeld met FIFA Voetbal, de mobiele versie van de bekende voetbalgame. Sinds dit jaar is het daar voor het eerst mogelijk om de strijd aan te gaan met je vrienden. Dat gebeurt in een traditionele elf tegen elf wedstrijd. Zorg dat je je potjes wint, want de in-game vriendenlijst houdt alles bij.

5. Draw Something

Draw Something is een leuk tekenspel. Het is vergelijkbaar met hints, maar in deze app moet je het woord tekenen in plaats van uitbeelden. De tekenaar krijgt drie woorden om uit te kiezen, die eenvoudig, gemiddeld of moeilijk te tekenen zijn. Hoe moeilijker het woord dat je tekent, hoe meer munten je krijgt als je vrienden het raden. Met de munten koop je tekengereedschappen.

6. Ruzzle

Ruzzle: ken je het nog? Het verslavende woordspel was een decennium geleden razend populair en wordt weer volop geïnstalleerd. In het spel daag je je vrienden uit om binnen twee minuten zoveel mogelijk woorden te vinden. Je veegt over de letters om woorden te vormen. Doe je dat met de bonussteentjes, dan hengel je extra veel punten binnen.

7. Uno

Ook het bekende kaartspel Uno kan worden gespeeld via een app op je iPhone. Handig is dat je je eigen regels kunt instellen – zo speel je het precies zoals je dat thuis ook gewend bent. Het spel is ook te spelen in een 2v2 modus, waarbij je met een van je vrienden een koppel vormt.

8. 8 Ball Pool

Voor een klassiek spelletje biljart zet je de app 8 Ball Pool op je telefoon. Hier kun je een potje poolen tegen de computer, andere online spelers, of je vrienden. Om het op te nemen tegen je vrienden moet je inloggen met een Miniclip- of Facebook-account.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Weet jij nog leuke game-tips? Laat het weten in de reacties!

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar