Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Call of Duty Mobile review: deze game is beter dan Fortnite

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Call of Duty Mobile review


Lees verder na de advertentie

Het bekendste militaire schietspel maakt nu ook oorlog in de App Store, want Call of Duty heeft een mobiele versie gekregen. Er zijn weinig schietgames die goed werken op het kleine scherm van de iPhone, maar Call of Duty: Mobile is een van de uitzonderingen.

Call of Duty: Mobile review

Dat komt vooral doordat de makers goed hebben gekeken naar een belangrijke concurrent: het immens populaire Fortnite. En populair is Call of Duty: Mobile inmiddels ook. De mobiele game kwam uit in oktober en werd na één week al 100 miljoen keer gedownload. Een record.

Lang duurt het niet voordat je het spel in de vingers hebt, want de besturing is eenvoudig. Met je linkerduim beweeg je, met de rechter richt je. Een vuur-knop is er niet; je schiet vanzelf als het vizier een vijand vindt. Toch blijft nauwkeurigheid belangrijk, want een headshot richt meer uit dan een laag geplaatst schot.


kooptip

In plaats van de traditionele single player-modus met verhaallijn, gaat het grafisch geweldig ogende Call of Duty goed met de tijd mee. In het spel zijn verschillende snelle en leuke spelmodi te spelen, perfect voor onderweg. Je begint bijvoorbeeld met Multiplayer, waarbij je in twee teams van vijf tegen elkaar strijdt. Het team dat als eerste de vereiste kills haalt, wint.

Daarnaast is er de populaire Battle Royale-modus. Hierbij word je vanuit een vliegtuig gedropt op een eiland, waarna je het uitvecht met tientallen tegenstanders. De laatste overlevende wint. Inderdaad: schaamteloos gekopieerd van Fortnite, maar wel leuk. Wat Call of Duty helaas ook heeft overgenomen, zijn de lootboxes: schatkistjes die je met echt geld koopt. Hier zitten items in die je tijdens het spel voordeel kunnen opleveren, zoals een andere uitrusting of wapen. Een ergernis, al kun je het verwachten bij een gratis game.

Beter dan Fortnite

In ieder geval lijkt Call of Duty klaar voor de strijd met Fortnite, en wat ons betreft is het al de beste shooter-game die de App Store kent. Grafisch ziet het er fantastisch uit en de gameplay is leuker dan die van Fortnite, aangezien de focus alleen ligt op de gevechten (en je tussendoor dus nog niet hoeft te bouwen). Je kunt Call of Duty: Mobile gratis downloaden in de App Store.