Terug naar Apple kan eindelijk werken aan eerste 5G-iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple kan eindelijk werken aan eerste 5G-iPhone

Door Koen van Ekeren17 april 2019 12:262 min. leestijd1

Terwijl Samsung deze week startte met de verkoop van zijn eerste 5G-smartphone, was de eerste iPhone met 5G ver weg. Voor dit snelle netwerk wilde Apple de chips van Intel gebruiken, maar de productie kwam niet op gang. Nu wijkt Apple uit naar een andere chipfabrikant: Qualcomm.

iPhone XS reviews

iPhone met 5G in 2020

Dit meldt de Japanse krant Nikkei. Door de overstap lijkt Apple weer op schema te liggen voor een 5G iPhone in 2020. De keuze voor Qualcomm is opvallend, want met dat bedrijf – waarmee het eerder jarenlang samenwerkte – had Apple een juridisch geschil. Niet het minste ook: in de rechtszaal betichtte Apple de chipmaker bijvoorbeeld van afpersing.

Nu hebben de bedrijven samen gerookt aan de vredespijp. Een bron aan Nikkei meldt dat Qualcomm in ieder geval de komende zes jaar de chips voor de iPhones levert. 2019 komt te vroeg, maar de iPhone 2020 zou voorzien zijn van de chip die internetten met het snelle 5G mogelijk maakt.

Eerder mikte Apple ook op een eerste 5G iPhone in 2020, maar dan met de 8161-chip van Intel. Apple was echter niet blij met de eerste prototypes van deze chip. Die zouden te veel energie nodig hebben, waardoor de warmte aan de buitenkant van de iPhone zelfs nog voelbaar was. Omdat Intel bleef kwakkelen, verloor Apple het vertrouwen en heeft het zijn zinnen gezet op Qualcomm.

Vlak na dit nieuws maakte Intel bekend dat het helemaal stopt met het maken van 5G-chips voor smartphones. Met andere apparaten overwegen ze wel door te gaan met de ontwikkeling van 5G-modems, zoals pc’s.

iCreate 116
iCreate 116
Win snel opslagruimte terug op je Mac & iPhone

Eigen chip

Het kan goed zijn dat Apple in de toekomst zelf chips maakt voor mobiele verbindingen. Volgens geruchten is het bedrijf druk met het ontwikkelen van eigen modems. Hiermee wil Apple zich minder afhankelijk maken van chipmakers zoals Qualcomm en Intel.

Nog voordat de 5G iPhone verschijnt, komt Apple met drie andere nieuwe iPhones. Alles hierover lees je in het iPhone 2019 dossier. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Nikkei.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
g8rsq4Pz41U6Rap oVHgFJbV
Lezer
g8rsq4Pz41U6Rap oVHgFJbV

ha93 i8u vTVMkQheDfOJm4BUpeP