Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Checken of een iPhone gestolen is? Apple maakt het lastig

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhones met iOS 10


Lees verder na de advertentie

De webpagina waarop je kon checken of een iPhone of ander Apple-apparaat een activeringsslot heeft, is door Apple verwijderd. Nu is het veel lastiger om te checken of een tweedehands toestel gestolen is of niet.

Activeringsslot iphone

Activeringsslot automatisch ingeschakeld

Is je iPhone gestolen? Terugvinden is gemakkelijk. Als je Zoek mijn iPhone gebruikt, is het activeringsslot automatisch ingeschakeld. Dat betekent dat anderen die je gestolen of verloren iPhone (of iPad en Apple Watch) in handen krijgen, het toestel kunnen niet gebruiken. Niemand kan het toestel zonder jouw medeweten opnieuw activeren.

Activeringsslot iCloud


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De functie blijft overigens wel gewoon bestaan, maar door het verdwijnen van de webtool is het niet meer mogelijk om online te controleren of het slot geactiveerd is. Vooral als je een tweedehands toestel wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats, is dat een probleem: tot nu toe vroeg je de verkoper om het IMEI- of serienummer van het apparaat, en dat voerde je dan in in de tool. Nu moet je de verkoper vertrouwen op zijn blauwe ogen en weet je pas als je het toestel in handen hebt of je er iets mee kunt.

Geen foutje van Apple

Waarom de webtool verdwenen is, is onduidelijk. Je zou denken dat het om een foutje gaat en dat dat de pagina slechts tijdelijk uit de lucht is. Maar dat is zeker niet het geval: Apple heeft verwijzingen vanaf zijn support-sites naar de webtool ook verwijderd.