Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone geblokkeerd? Verbinden met iTunes hoeft nu niet meer!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone geblokkeerd


Lees verder na de advertentie

Ben je je toegangscode vergeten en is je iPhone geblokkeerd? Met iOS 15.2 kun je je iPhone eindelijk resetten zónder iTunes.

iPhone toegangscode vergeten

Op het moment dat je je toegangscode vergeten bent en ‘m te vaak verkeerd invult, wordt je iPhone tijdelijk geblokkeerd. Hoe vaker dit gebeurt, hoe langer je moet wachten tussen pogingen. Op een gegeven moment wordt de iPhone totaal ontoegankelijk, en moet hij gereset worden.

Voorheen moest je je iPhone dan in de herstelmodus zetten met een onhandige toetscombinatie (die vaak per toestel anders was), en verbinden met een computer. Op Windows had je dan iTunes nodig om de iPhone resetten, en op de Mac ging dit via Finder.

iPhone geblokkeerd in iOS 15.2

In iOS 15.2 is dit aangepast. Apple heeft een nieuwe supportpagina online gezet waarin wordt uitgelegd hoe het resetten van de iPhone nu werkt.


kooptip

Op het moment dat de iPhone geblokkeerd is, verschijnt er nu onderin in beeld een ‘Wis iPhone’-knop. Wanneer je hier op tikt, vraagt de iPhone of je de keuze wilt bevestigen. Daarna voer je je Apple ID-wachtwoord in als beveiligingsmaatregel.

Hierbij is het wel nodig dat de iPhone verbonden is met het internet. Dit mag een bekend wifi-netwerk zijn, of het mobiele netwerk. In het geval van een iPad (zonder cellular), waarbij dit proces hetzelfde werkt, is het dus van belang om het resetten thuis uit te voeren.

Bestanden terugzetten

Na het uitvoeren van de reset is je iPhone helemaal leeggehaald. Dit is om te voorkomen dat kwaadwillenden zomaar bij je bestanden kunnen via een reset.

Je moet dus zelf weer een back-up terugzetten via iCloud of iTunes om je bestanden terug te krijgen. De iPhone leidt je door dit proces zodra hij klaar is met de reset.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac