Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Je iPhone heeft nog tot 2027 een gat in het scherm (en dit is waarom)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 Dynamic Island

Het scherm van de iPhone heeft sinds vorig jaar een gapend gat: het Dynamic Island. En daar gaat de komende jaren geen verandering in komen als we Apple’s gelekte plannen mogen geloven.

Lees verder na de advertentie

iPhone Dynamic Island

Het was vorig jaar een van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 14 Pro: het Dynamic Island. Dit pilvormige gat in het scherm van de iPhone behuist niet alleen de sensoren voor Face ID en de selfiecamera, maar wordt ook gebruikt door de software van de iPhone. Zo zie je bijvoorbeeld je timers, huidige muziek en Live activiteiten in het Dynamic Island.

Dit jaar komt het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro naar verwachting ook naar de ‘normale’ modellen van de iPhone 15, waardoor we definitief vaarwel kunnen zeggen tegen de ouderwetse notch. Maar voor wie geen fan is van zo’n gat in het scherm, heeft display-analist Ross Young geen goed nieuws.

Gat in het scherm blijft

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Volgens Young moeten we namelijk nog tot 2025 tegen het Dynamic Island aankijken. En ook daarna zijn we nog niet van het gat in het scherm af. Want hoewel Apple in 2025 de sensoren voor Face ID onder het scherm wil plaatsen, blijft de selfiecamera nog steeds zichtbaar als een zwart puntje bovenaan het scherm. Dit komt omdat de techniek om ook de camera onder het scherm te plaatsen er volgens Apple’s standaarden nog niet klaar voor is.

Apple to go all LTPO in 2025, even base models to get 120Hz refresh, finally. https://t.co/n0ivg08pde/ pic.twitter.com/dL5H03SyON

— Ross Young (@DSCCRoss) April 3, 2023

Pas in 2027 krijgt de iPhone 19 Pro een display waarbij de selfiecamera wél onder het scherm zit – en rond 2029 komt deze verandering naar de normale uitvoering van de iPhone. Oftewel: geduld is een schone zaak.

iPhone: Dynamic Island, of liever een notch?

Heb je liever een iPhone zónder gaatje, en wil je niet vier jaar wachten? Dan kun je beter nu voor een normale iPhone 14 (Plus) gaan. Dit is waarschijnlijk het allerlaatste iPhone-model met een ‘notch’, een kleine inkeping boven in het scherm, in plaats van een cameragat. Dit zijn de beste prijzen van dit moment:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!