Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom je je iPhone niet draadloos moet opladen (volgens Apple)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone draadloos opladen Apple

Het draadloos opladen van je iPhone is erg verleidelijk, maar als we Apple mogen geloven, is het verstandiger om dit niet te doen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Supportpagina

Heb je een Apple-gerelateerde vraag, dan vind je doorgaans een antwoord op een van de vele supportpagina’s van het bedrijf. Die worden constant bijgewerkt om up-to-date te blijven voor de nieuwste producten, software en regels. En blijkbaar heeft Apple’s supportpagina over het draadloos opladen van je iPhone recent nog een upgrade gekregen, want er staat nu een opmerkelijke voetnoot bij. Die luidt als volgt:

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

‘Bij een iPhone 15-model krijg je een melding als je de eerste keer een draadloze oplader gebruikt in de Europese Unie of landen of regio’s die deel uitmaken van de Europese Vrijhandelsassociatie. In opdracht van de EU zegt de melding dat draadloos opladen meer stroom kan verbruiken dan bekabeld opladen.’

Oftewel, een iPhone draadloos opladen kost meer stroom dan opladen met een ouderwets kabeltje. Dus wil je een beetje energiezuinig doen, dan kun je maar beter niet (te vaak) draadloos opladen. Laad je een iPhone voor de eerste keer draadloos op, dan krijg je met een iPhone 15 met iOS 17.2 of nieuwer zelfs een melding hierover te zien. Mits je je binnen de Europese Unie bevindt.

iPhone draadloos opladen slecht?

Het draadloos opladen van je iPhone is dus niet per se slecht voor je toestel, maar er zitten wel nog heel wat haken en ogen aan. Ten eerste dus omdat je er meer stroom mee verbruikt. Maar ook omdat het zo nog een stuk langer duurt voordat de accu de 100% bereikt, en omdat je apparaat er een stuk warmer van wordt. Daarom raden we nog steeds aan om je iPhone bedraad op te laden, maar uiteraard is af en toe MagSafe gebruiken geen probleem.

Toch gaan er al jaren geruchten dat Apple volledig wil overstappen op draadloos opladen. De aansluiting aan de onderkant past immers niet bij het moderne iPhone-design, en maakt het moeilijker om de iPhone volledig waterbestendig te maken. Maar daarvoor zal het bedrijf dus toch nog een inhaalslag moeten maken.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!