Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Je iPhone, iPad en Mac verbergen app-updates: zo toon je ze alsnog

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iPhone app-updates


Lees verder na de advertentie

Het lijkt misschien alsof al je apps op je iPhone, iPad en Mac up-to-date zijn, maar vaak worden er de nodige app-updates verborgen. Hoe je die alsnog toont, lees je hier.

App-updates iPhone, iPad en Mac

Om je iPhone, iPad of Mac optimaal te laten werken, en om de nieuwste functies te krijgen, wil je natuurlijk dat je apps altijd helemaal up-to-date zijn. En dat is lastiger dan je zou verwachten. Ja, standaard worden apps automatisch bijgewerkt, maar het kan dagenlang duren voordat dit gebeurt. Dit is best onhandig, want zo kan het zomaar zijn dat je vrienden die ene nieuwe WhatsApp-functie al hebben, terwijl jij hem nog mist.

Je moet dus handmatig een bezoekje brengen aan de updates-pagina van de App Store als je écht de nieuwste versie van je apps wilt. Dit is zo gepiept: houd het App Store icoon even ingedrukt op je iPhone en iPad, en tik op ‘Updates’. Op de Mac hoef je alleen de App Store te openen en links op het tabblad ‘Updates’ te klikken. Tik dan op ‘Werk alle bij’ om je apps bij te werken, maar let op: je bent daarmee nog niet klaar.

Verborgen updates


kooptip

Mac app-updates

Vaak zijn er namelijk nog updates die verborgen blijven, totdat je de updates-pagina ververst. Dit moet je altijd handmatig doen. Op de iPhone en iPad doe je dit door de pagina naar beneden te vegen tot je het laad-icoontje bovenin ziet draaien. Op de Mac doe je dit door in de menubalk op ‘Store>Laad pagina opnieuw’ te klikken.

Voilà! Ongetwijfeld verschijnen er nu een paar updates die eerst ontbraken. Tik nogmaals op ‘Werk alle bij’: je bent nu écht helemaal bijgewerkt. En dat geeft toch een fijn gevoel.

kooptip

Meer Apple-tips?

Wil je meer tips voor het gebruik van je iPhone, iPad en Mac? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!