Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe Apple Pay-uitbreiding? Je iPhone wordt straks een pinautomaat!’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Man houdt iPhone vast


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de startup Mobeewave overgenomen. Met de technologie waar dit bedrijf zich mee bezighoudt, kun je je iPhone als pinautomaat gebruiken. Is dit de volgende uitbreiding van Apple Pay?

iPhone als pinautomaat

Dankzij Apple Pay is je iPhone al te gebruiken als pinpas. Maar hoe handig zou het zijn als je je telefoon juist ook kunt gebruiken als pinautomaat? Dat is waar het Canadese bedrijf Mobeewave zich mee bezighoudt. Je kunt dan een betaalkaart of een andere telefoon tegen de achterkant van de iPhone houden om te betalen.

De technologie van Mobeewave werkt met de NFC-chip die in de iPhone 6 en nieuwer zit. Dongels, kabels, kaartlezers of andere extra hardware zijn er niet voor nodig. Handig als je zo nu en dan op een braderie staat of een matje hebt neergelegd voor Koningsdag. Dit zou dus een interessante uitbreiding van Apple Pay zijn.

Apple heeft aankoop bevestigd

Volgens Bloomberg heeft Apple $ 100 miljoen betaald voor de overname van het bedrijf met enkele tientallen medewerkers. Het bedrijf zit in Montreal en blijft ook van daaruit werken. Apple heeft de aankoop inmiddels bevestigd: ‘Apple koopt zo nu een dan kleinere tech-bedrijven en over het algemeen bespreken we onze doelen of plannen niet’. Wordt dus nog vervolgd!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bron: Bloomberg