Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 8 bizar veel sneller dan Samsung Galaxy S8

Auteur: Daan Jeuken
6 reacties
iPhone 8 en iPhone 8 Plus


Lees verder na de advertentie

Dat de iPhone 8 een razendsnelle telefoon is, zal niemand verbazen. Maar nu de eerste exemplaren worden uitgeleverd, kunnen de echte snelheidstest worden uitgevoerd. De resultaten zijn verbluffend: de iPhone is niet alleen bizar veel sneller dan de concurrentie zoals de Samsung Galaxy S8 – zelfs de MacBook Pro heeft het nakijken.

iPhone 8 vs. Galaxy S8 geekbench

iPhone 8 55% sneller dan snelste Android

Om de overall prestaties van de hardware te testen, worden doorgaans Geekbench-tests gebruikt. Die test doorstaat de iPhone 8 met vlag en wimpel. De iPhone 8 scoort 10.170, terwijl de Samsung Galaxy Note 8, ofwel de snelste Android-telefoon op de markt, 6.564 scoort. Met andere woorden: de iPhone 8 is 55% sneller dan de snelste Android-telefoon

Ook bij de test voor grafische prestaties vermorzelde de iPhone de concurrentie: 62.532 voor de iPhone 8, tegenover 39.834 voor de Galaxy Note 8. Ofwel: 57% sneller.

Dagelijks leven


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In het verleden scoorden de Android-telefoons in Geekbench-tests nog vaak beter dan iPhones. Apple counterde dan echter door te stellen dat dergelijke tests alleen de kracht van de ingewanden meten, terwijl de ware kracht van iPhones voortkomt uit de unieke samenwerking tussen hardware en software. Het dagelijkse gebruik is wat écht telt. En daarin zet de iPhone 8 de Galaxy’s op nog veel grotere afstand.

iPhone 8 vs. Galaxy S8 video

iPhone 8 vs. Galaxy S8

Om de prestaties in het dagelijks leven te meten, zetten de onderzoekers de telefoons écht aan het werk: ze lieten de iPhone 8, Galaxy Note 8 en Galaxy S8+ dezelfde 2 minuten durende 4K-film, met dezelfde toegevoegde overgangen en effecten, exporteren en opslaan. De resultaten: de iPhone 8 was in 42 seconden klaar, de Galaxy Note 8 in 3 minuten en 3 seconden en de Galaxy S8+ in 4 minuten en 7 seconden. Ofwel: hij was 4,4 en 5,9 keer zo snel.

Ook voor kleinere taken was het verschil merkbaar: het opstarten van de game Injustice 2 duurde 11 seconden op de iPhone 8, 14,5 seconden op de iPhone 7 en 19 seconden op de Note 8.

Even sneller dan MacBook Pro

De Geekbench gaf nog een ander bijzonder resultaat: de iPhone 8 scoorde zelfs hoger dan de MacBook Pro 13-inch, met Core i5. 10.170 voor de iPhone, 9.213 voor de MacBook. Hier moet echter ook de ‘dagelijks leven’-voorwaarde aan gehangen worden. De iPhone korte tijd sneller zijn dan de MacBook Pro, maar heeft niet de architectuur om de hitte die hierbij vrijkomt lange tijd te verwerken. Een sprintje wint de iPhone 8 dus, maar voor de marathon moet je toch de laptop hebben.