Terug naar iPhone 8 bizar veel sneller dan Samsung Galaxy S8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8 bizar veel sneller dan Samsung Galaxy S8

Door Daan Jeuken22 september 2017 14:062 min. leestijd6

Dat de iPhone 8 een razendsnelle telefoon is, zal niemand verbazen. Maar nu de eerste exemplaren worden uitgeleverd, kunnen de echte snelheidstest worden uitgevoerd. De resultaten zijn verbluffend: de iPhone is niet alleen bizar veel sneller dan de concurrentie zoals de Samsung Galaxy S8 – zelfs de MacBook Pro heeft het nakijken.

iPhone 8 vs. Galaxy S8 geekbench

iPhone 8 55% sneller dan snelste Android

Om de overall prestaties van de hardware te testen, worden doorgaans Geekbench-tests gebruikt. Die test doorstaat de iPhone 8 met vlag en wimpel. De iPhone 8 scoort 10.170, terwijl de Samsung Galaxy Note 8, ofwel de snelste Android-telefoon op de markt, 6.564 scoort. Met andere woorden: de iPhone 8 is 55% sneller dan de snelste Android-telefoon

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook bij de test voor grafische prestaties vermorzelde de iPhone de concurrentie: 62.532 voor de iPhone 8, tegenover 39.834 voor de Galaxy Note 8. Ofwel: 57% sneller.

Dagelijks leven

In het verleden scoorden de Android-telefoons in Geekbench-tests nog vaak beter dan iPhones. Apple counterde dan echter door te stellen dat dergelijke tests alleen de kracht van de ingewanden meten, terwijl de ware kracht van iPhones voortkomt uit de unieke samenwerking tussen hardware en software. Het dagelijkse gebruik is wat écht telt. En daarin zet de iPhone 8 de Galaxy’s op nog veel grotere afstand.

iPhone 8 vs. Galaxy S8 video

iPhone 8 vs. Galaxy S8

Om de prestaties in het dagelijks leven te meten, zetten de onderzoekers de telefoons écht aan het werk: ze lieten de iPhone 8, Galaxy Note 8 en Galaxy S8+ dezelfde 2 minuten durende 4K-film, met dezelfde toegevoegde overgangen en effecten, exporteren en opslaan. De resultaten: de iPhone 8 was in 42 seconden klaar, de Galaxy Note 8 in 3 minuten en 3 seconden en de Galaxy S8+ in 4 minuten en 7 seconden. Ofwel: hij was 4,4 en 5,9 keer zo snel.

Ook voor kleinere taken was het verschil merkbaar: het opstarten van de game Injustice 2 duurde 11 seconden op de iPhone 8, 14,5 seconden op de iPhone 7 en 19 seconden op de Note 8.

Even sneller dan MacBook Pro

De Geekbench gaf nog een ander bijzonder resultaat: de iPhone 8 scoorde zelfs hoger dan de MacBook Pro 13-inch, met Core i5. 10.170 voor de iPhone, 9.213 voor de MacBook. Hier moet echter ook de ‘dagelijks leven’-voorwaarde aan gehangen worden. De iPhone korte tijd sneller zijn dan de MacBook Pro, maar heeft niet de architectuur om de hitte die hierbij vrijkomt lange tijd te verwerken. Een sprintje wint de iPhone 8 dus, maar voor de marathon moet je toch de laptop hebben.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

Laat nou het ene waar de iphone de Galaxy’s in verslaat volstrekt irrelevant zijn. Een meetbaar verschil waar niemand iets van merkt. Volstrekt irrelevant. De S8 en Note 8 zijn flawless qua snelheid en lag. De iphone zal een duizendste seconde sneller reageren. Boeien. Niet dus. Het is toch triest dat DIT moet worden aangehaald om toch maar iets te vinden waar de iphone beter is. Zegt alles over de enorme achterstand van de iphones. Met de komst van de S9 met een inline fingerprint scanner en een slow-motion camera die 1000 beeldjes per seconden kan schieten en een Note… Lees meer »

Sal
Lezer
Sal

Wat moesten ze dan meten? Een vergelijking maken van de schandalig trage Android software die vol zit met lags en makkelijk virussen krijgt? Of de camera’s met tientallen megapixels op papier maar in de praktijk nergens op lijken. Of had je de Samsung gezichtscanner gewild die je voor de gek kan houden met een foto om te ontgrendelen? Als je geen Apple kan betalen om de kwaliteit en gebruiksgemak te ervaren moet je geen bla roepen.

Floris
Lezer
Floris

Trage Androidsoftware? Wel eens een LG V30, Google Pixel of zelfs een Note 8 in de hand gehad? Lijkt er op van niet want dan had je dit niet gezegd. Alle toestellen werken razendsnel en zonder ook maar enige lag. Je leeft in het verre verleden. Gemakkelijk virussen? Wist je dat in 2015 IOS het meest kwetsbare OS is bevonden door een Amerikaanse overheidsinstantie die 24/7 bezig is met het vinden van lekken in alle bekende software? OIS is alleen in de verbeelding van de apple fans veilig blijkt maar weer. Camera’s lijken nergens op? Lever jij even een lijstje… Lees meer »

Rens
Lezer
Rens

Haha, ik heb al jaren iPhone maar ben het met Floris eens. Apple loopt hopeloos achter!

Frits de Wolf
Lezer
Frits de Wolf

Veiligheid?..
98% van ALLE hacks wereldwijd vindt op het android platform plaats. 90% van de android telefoons is onveilig omdat fabrikanten te laks zijn in updates en maatregelen (onderzoek Cambridge Universtiteit). No way dat ik ooit een Android koop zolang dit zo is. En ik zou misschien best een Samsung willen, zijn mooie dingen.

Floris
Lezer
Floris

Met een foto de facial scanner van de S8/Note8 voor de gek houden kan niet meer. Samsung heeft dat met een software update verholpen. Wat resteert is een enorm snelle facial scanner. Ben benieuw hoe snel de facial scanner van de iphone X is.

https://youtu.be/QS8NerjNJSc