Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple erkent microfoonprobleem iPhone 7 (Plus)

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 7 en iPhone 7 Plus


Lees verder na de advertentie

Sommige iPhone 7 (Plus)-modellen hebben te maken met microfoonproblemen waardoor je niet meer handsfree kunt bellen. Alléén toestellen waarop iOS 11.3 of nieuwer is geïnstalleerd, hebben er last van.

iPhone 7 micorfoonprobleem

iPhone 7 microfoonprobleem

De bug zorgt er ten eerste voor dat het luidspreker-icoon is uitgegrijsd bij telefoongesprekken. Wat natuurlijk hartstikke onhandig is als je handsfree een gesprek wilt voeren. Daarnaast kan het gebeuren dat je slecht verstaanbaar bent tijdens telefoon- en FaceTime-gesprekken. Apple heeft de kwestie inmiddels erkend: er is afgelopen week een interne memo verstuurd naar erkende Apple serviceproviders – die is in handen gekomen van MacRumors.

Heb je last van het probleem? Apple adviseert dan om bluetooth-headsets en andere audio-accessoires van je iPhone te ontkoppelen. Blijf je er dan alsnog last van houden, dan wordt het tijd om met je toestel naar Apple of naar een serviceprovider gaan. Zij voeren dan diagnostische tests uit om te kijken wat er met je toestel aan de hand is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Om een reparatie aan te vragen, volg je op de Apple Support-pagina de volgende route: ‘iPhone>Reparaties en fysieke schade>Er is geen geluid te horen via ontvanger of luidsprekers>Ingebouwde luidspreker>Inleveren voor reparaties.’

Garantie voorbij?

De kans bestaat dat de garantie op je iPhone 7 (Plus) inmiddels verlopen is. Maar Apple zegt in de memo dat serviceproviders hierop een uitzondering kunnen aanvragen. Het is niet duidelijk of de reparaties dan helemaal gratis is. Overigens lijkt het erop dat slechts een klein aantal consumenten met het iPhone 7 microfoonprobleem te maken heeft.