Terug naar Apple erkent microfoonprobleem iPhone 7 (Plus)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple erkent microfoonprobleem iPhone 7 (Plus)

Door Laura Grootaarts7 mei 2018 11:392 min. leestijd2

Sommige iPhone 7 (Plus)-modellen hebben te maken met microfoonproblemen waardoor je niet meer handsfree kunt bellen. Alléén toestellen waarop iOS 11.3 of nieuwer is geïnstalleerd, hebben er last van.

iPhone 7 micorfoonprobleem

iPhone 7 microfoonprobleem

De bug zorgt er ten eerste voor dat het luidspreker-icoon is uitgegrijsd bij telefoongesprekken. Wat natuurlijk hartstikke onhandig is als je handsfree een gesprek wilt voeren. Daarnaast kan het gebeuren dat je slecht verstaanbaar bent tijdens telefoon- en FaceTime-gesprekken. Apple heeft de kwestie inmiddels erkend: er is afgelopen week een interne memo verstuurd naar erkende Apple serviceproviders – die is in handen gekomen van MacRumors.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je last van het probleem? Apple adviseert dan om bluetooth-headsets en andere audio-accessoires van je iPhone te ontkoppelen. Blijf je er dan alsnog last van houden, dan wordt het tijd om met je toestel naar Apple of naar een serviceprovider gaan. Zij voeren dan diagnostische tests uit om te kijken wat er met je toestel aan de hand is.

Om een reparatie aan te vragen, volg je op de Apple Support-pagina de volgende route: ‘iPhone>Reparaties en fysieke schade>Er is geen geluid te horen via ontvanger of luidsprekers>Ingebouwde luidspreker>Inleveren voor reparaties.’

Garantie voorbij?

De kans bestaat dat de garantie op je iPhone 7 (Plus) inmiddels verlopen is. Maar Apple zegt in de memo dat serviceproviders hierop een uitzondering kunnen aanvragen. Het is niet duidelijk of de reparaties dan helemaal gratis is. Overigens lijkt het erop dat slechts een klein aantal consumenten met het iPhone 7 microfoonprobleem te maken heeft.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fayast
Lezer
Fayast

Kunnen de kosten van een reparatie dan wel gedeclareerd worden bij je verzekering?