Terug naar ‘Nieuwe iPhone 2021 heeft kleinere inkeping’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPhone 2021 heeft kleinere inkeping’

Door Koen van Ekeren25 januari 2021 11:412 min. leestijd0

Met de lancering van de iPhone X in 2017 introduceerde Apple de beruchte notch. Die is er drie generaties later nog steeds. En de inkeping is precies even groot gebleven, zoals je kunt zien in ons artikel Welke iPhone heb ik. Bij de iPhone 2021 (waarschijnlijk genaamd iPhone 12s) verandert Apple eindelijk iets aan het design, zo lijkt het.

iPhone 2021 notch

De inkeping verdwijnt niet, maar wordt waarschijnlijk een stuk kleiner. Het wisselend betrouwbare DigiTimes meldt dat de iPhone 2021-serie beschikt over een nieuw ontworpen Face ID-systeem, die een kleinere inkeping aan de bovenkant van het scherm mogelijk maakt.

Om de grootte van de notch te verkleinen, zou Apple de twee infrarood-sensoren willen combineren. Dit zijn de infraroodcamera en dot projector, die je op de onderstaande afbeelding uiterst links en rechts ziet. Door deze sensoren in een enkele module te combineren, kan de notch aanzienlijk smaller worden gemaakt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 2021 notch kleiner

Het is niet voor het eerst dat we geruchten horen over een kleinere notch bij de iPhone 2021. Eerder berichtte het Japanse Macotakara daar al over. Zij hadden het echter over een inkeping die minder hoog wordt, in plaats van minder breed.

DigiTimes meldt ook dat de volgende generatie iPhones een betere ultragroothoeklens krijgt. De lens zou worden geüpgraded van 5P naar 6P. Ook zou de gehele iPhone 12s-lijn zijn voorzien van een LiDAR-scanner. Dit is een dieptesensor waarmee de iPhone de omgeving veel nauwkeuriger kan meten. Dit jaar was de LiDAR-scanner alleen voorbehouden aan de Pro-modellen.

Vier nieuwe iPhones

Naar verwachting lanceert Apple komend jaar opnieuw vier nieuwe iPhones. Het zou gaan om de iPhone 12s mini, iPhone 12s, iPhone 12s Pro en iPhone 12s Pro Max. Het is overigens niet zeker dat het de ’12s’ wordt. Mogelijk kiest Apple voor de naam iPhone 13. Meer over de nieuwe iPhone van 2021 lees je in ons dossier:

Meer weten over iPhone 2021?
Bekijk dit dossier

Bron: DigiTimes

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar