Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 16 Pro (Max) wordt grootste iPhone ooit’

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
concept iphone 16 zonder notch

Hoewel de iPhone 15 nog niet uit is, bereidt Apple zich nu al voor op de iPhone 16. Zo heeft Apple-analist Ross Young vannacht onthuld dat de iPhone 16 Pro (Max) de grootste iPhone ooit wordt, maar welk formaat kun je verwachten? Dit weten we al.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 Pro formaat

De grootste iPhones op moment van schrijven zijn de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, met schermformaten van respectievelijk 6,1-inch en 6,7-inch. Nou zal er met de release van de iPhone 15 waarschijnlijk niets veranderen aan deze cijfers, maar volgens Young gebeurt dit wel met de iPhone 16. Hij beweert namelijk dat de Pro-modellen van deze iPhone-reeks de grootste iPhones ooit worden.

Hoe groot Apple’s smartphones straks zijn? Nou, als we Young mogen geloven, krijgt de iPhone 16 Pro een formaat van 6,3-inch, terwijl de iPhone 16 Pro Max maar liefst 6,9-inch wordt. Al zijn deze getallen volgens Young wel iets afgerond naar boven. De precieze formaten – afgerond op twee decimalen – zal hij onthullen op 23 mei, tijdens een speech op een conferentie in Los Angeles. Of de iPhone 16 en iPhone 16 Plus ook groter worden, heeft hij helaas niet onthuld.

iPhone 16

kooptip

Dit jaar staat in het teken van de iPhone 15, dus in 2024 verwachten we de iPhone 16-reeks pas te zien. Er zijn dan ook nog niet veel geruchten verschenen. Wat we wel al weten? Dat het Dynamic Island – dat later dit jaar naar alle iPhone 15-modellen komt – verdwijnt voor de luxe uitvoeringen.

In plaats daarvan worden de Pro en Pro Max de eerste full-screen iPhones. De sensoren voor Face ID en de frontcamera worden namelijk volledig achter het scherm verwerkt. En dat is de eerste keer voor Apple, dus de iPhone belooft volgend jaar behoorlijk vernieuwend te worden.

Wil je vaker op de hoogte worden gebracht van dit soort iPhone-geruchten? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!