Terug naar iPhone 16 Pro wordt spectaculair: Face ID komt onder het scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 16 Pro wordt spectaculair: Face ID komt onder het scherm

Door Koen van Ekeren1 maart 2023 09:452 min. leestijd0

De iPhone 16 Pro van volgend jaar krijgt mogelijk Face ID-technologie onder het scherm. Dit meldt de Zuid-Koreaanse tech-website The Elec. Dit betekent dat de uitsparing in de voorkant van het scherm nog kleiner wordt, of mogelijk helemaal verdwijnt.

iPhone 15 Pro Face ID

iPhone 16 Pro: Face ID onder scherm

Sinds de iPhone X uit 2017 hebben de meeste iPhones Face ID (gezichtsherkenning). De techniek hiervoor zit verwerkt in de zwarte uitsparing bovenin in het scherm. Daarin zit onder meer een infraroodcamera, infraroodbelichter, nabijheidssensor en omgevingslichtsensor.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Vanaf de iPhone 16 Pro zijn deze componenten niet gehuisvest in een inkeping of Dynamic Island, maar verstopt Apple ze achter het scherm. De geruchten waren er al langer en nu meldt de Zuid-Koreaanse website The Elec dat Apple nog steeds van plan is om bij de iPhone 16 Pro Face ID onder het scherm te introduceren.

De ‘underpanel Face ID’ werkt ongeveer hetzelfde als de underpanel camera die de Samsung Galaxy Z Fold heeft. Op de plek waar de camera zit is de pixeldichtheid lager, zodat het licht de camera kan bereiken.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de nieuwe iPhone? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Geen camera onder het scherm

Een compleet all-screen ontwerp waarbij zowel de onderdelen voor Face ID als de selfiecamera onzichtbaar zijn, lijkt nog onwaarschijnlijk. Volgens The Elec voegt Apple de underpanel camera op z’n vroegst toe aan de iPhone 18 Pro in 2026. Dit betekent dat de iPhone voorlopig aan de voorkant nog een rond gaatje heeft voor de selfiecamera.

Zoals gezegd heeft Samsung al een onzichtbare frontcamera, die alleen zichtbaar wordt als je hem gebruikt. De Under Display camera is kwalitatief echter beperkt en maakt foto’s van 4 megapixels. Apple lijkt liever te wachten tot de techniek zover is dat een underpanel camera net zo goed is als de selfiecamera’s die we nu kennen.

De introductie van de iPhone 16-serie duurt nog even: waarschijnlijk lanceert Apple ze medio 2024. Eerst is de iPhone 15-serie aan de beurt en daarover is al veel bekend. Ben je benieuwd naar de vernieuwingen? Neem een kijkje naar het dossier:

Meer weten over iPhone 15?
Bekijk dit dossier

Bron: The Elec

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar