Terug naar ‘Dynamic Island gaat ten onder bij iPhone 16 Pro’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Dynamic Island gaat ten onder bij iPhone 16 Pro’

Door Laura Grootaarts11 januari 2023 09:433 min. leestijd0

De iPhone 15 moet nog verschijnen, maar inmiddels zijn er al geruchten over de opvolger daarvan. Bij de iPhone 16 Pro nemen we alweer afscheid van het Dynamic Island dat nieuw is op de iPhone 14 Pro. De iPhone 16 krijgt waarschijnlijk Face ID onder het scherm. Of althans: de module voor Face ID is meestentijds onzichtbaar.

concept iphone 16 zonder notch

iPhone 16: Face ID onzichtbaar

Heb je een hekel aan de notch? En is ook het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro het niet helemaal voor jou? Goed nieuws: Apple werkt aan een iPhone waarbij de voorkant écht één en al scherm is. Je moet er nog wel even geduld voor hebben, en in eerste instantie is dit voorbehouden aan de luxere Pro-modellen. De iPhone 16 Pro is als eerste aan de beurt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een nieuw Koreaans rapport claimt dat Apple in 2024 de Face ID-camera (voor gezichtsherkenning) direct onder het display van de iPhone zal plaatsen. Is de TrueDepth-camera voor Face ID niet in gebruik? Dan gaat deze naadloos op in het omringende scherm en is dus onzichtbaar.

Het rapport verduidelijkt dat het gat in het display voor de front-facing camera op de iPhone 16 Pro blijft bestaan. Maar het grootste deel van de tijd springt het dus niet meer zo in het oog. Dit alles lijkt te impliceren dat de camera wél zichtbaar is op het moment dat hij actief in gebruik is. Pas weer in een later stadium wordt de camera helemaal weggewerkt.

Dit hebben we eerder gehoord

Geruchten over Face ID (en ook Touch ID) onder het scherm hebben we al veel vaker gehoord. Vorig jaar was er nog het gerucht dat Face ID voor de iPhone 15 Pro volledig verborgen wordt, maar die kans lijkt inmiddels verkeken. Ook over de iPhone 14 circuleerden soortgelijke geruchten.

Het lijkt dus een kwestie van ‘de aanhouder wint’. Maar … opvallend is dat dit gerucht overeenkomt met de roadmap die display-analist Ross Young vorig jaar uittekende – en die tot nu toe correct blijkt te zijn. Young claimde namelijk dat de standaard iPhone 14 een notch zou krijgen, en de Pro een Dynamic Island (waarvan toen de naam nog niet bekend was). Volgend jaar krijgt de iPhone een ‘Under Panel Face ID + Hole’.

Tussendoor verschijnt ook nog de iPhone 15, in september dit jaar. Als Youngs roadmap klopt, worden daarbij alle vier de modellen uitgerust met een Dynamic Island. Maar nu al is duidelijk dat het Dynamic Island een soort overgangsfase is tussen de notch en dat wat er komen gaat.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar