Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eerste beelden: zo gaat de iPhone 16 er in het echt uitzien

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iphone 16 foto

De iPhone 16 komt eraan, en het nieuwe toestel gaat er heel anders uitzien. Dat blijkt uit de eerste beelden van de iPhone 16: dit valt er op.

Lees verder na de advertentie

Eerste beelden iPhone 16

De iPhone 16 komt al over vijf maanden uit, en hoe dichterbij het toestel komt, hoe meer details er worden gelekt. We wisten al langer dat het toestel twee nieuwe formaten krijgt, en dat de camera aan de achterzijde een nieuw design krijgt, maar nu hebben we ook eindelijk de eerste beelden.

Blijf op de hoogte van het laatste iPhone 16-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Apple-leaker Sonny Dickson deelde op X een afbeelding met daarop alle iPhone 16-modellen naast elkaar: de iPhone 16 Pro Max en iPhone 16 Pro, en daarnaast de iPhone 16 en iPhone 16 Plus. Voor het eerst hebben ze alle vier een ander formaat: respectievelijk 6,9, 6,3, 6,1 en 6,7 inch. Voorheen hadden de Pro Max en Plus nog hetzelfde formaat, evenals de ‘normale’ iPhone en het Pro-model. Nu zijn de Pro-modellen dus iets groter.

Nieuw camera-design

Op de foto is ook een nieuw camera-ontwerp te zien. Op de iPhone 16 en 16 Plus is de diagonale camera verdwenen, en zitten beide lenzen weer boven elkaar. Dit heeft te maken met de Ruimtelijke video-functie. Hiermee film je in 3D, maar dit kan alleen als de camera als een soort oogjes naast elkaar staan. Op de iPhone 15 Pro (Max) was dit al het geval – nu komt de functie dus ook naar de normale modellen.

iPhone 16 camera

Overigens is het niet waarschijnlijk dat je op de foto’s de daadwerkelijke iPhone 16-modellen ziet. Waarschijnlijk gaat het om een stel ‘dummies’ – oftewel, neppe toestellen die door accessoiremakers worden gebruikt om hun accessoires alvast de juiste maat te geven. De productielijn van de iPhone 16 draait nog niet, dus voordat er een kans is op échte foto’s zijn we alweer maanden verder.

iPhone 16 release

De iPhone 16 wordt in september 2024 aangekondigd tijdens een Apple-event. Dat klinkt ver weg, maar tot die tijd zijn er gelukkig nog twee andere events: eentje op 7 mei met daarin twee nieuwe iPads (en meer!), en de WWDC24 op 10 juni met daarin onder andere iOS 18.