Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 line-up krijgt betere batterij – behalve dit model

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 batterij

Naar verluidt krijgt bijna elk model van de iPhone 16 een betere batterij ten opzichte van zijn voorganger, maar er is één iPhone-model dat er juist op achteruit gaat.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 batterij

De verbeterde batterijen komen in ieder geval naar de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max, aldus Apple-leaker Majin Bu op X (voormalig Twitter). Voor de Pro Max heeft dit te maken met het ontwerp. Zo heeft de huidige batterij – die je in de iPhone 15 Pro Max en ouder vindt – een L-vormig design, maar met de iPhone 16 Pro Max krijgt hij gewoon een langwerpig, rechthoekig ontwerp. Zo ziet hij er net zo uit als de ‘gewone’ batterij van de iPhone 16 en iPhone 16 Plus.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ook de batterij van de reguliere iPhone wordt dus beter, maar gek genoeg is er één iPhone 16-model waarvan de batterij juist een stapje terug zal doen: de iPhone 16 Plus. Volgens Bu gaat de batterijcapaciteit namelijk van 4,383 mAh bij de iPhone 15 Plus naar 4,006 mAh – een daling van zo’n 9%. Het is onduidelijk waarom – ook de Apple-leaker noemt geen reden. Een verminderde batterij zou in ieder geval een vreemde zet zijn, helemaal omdat de Plus verder qua onderdelen en features vrijwel identiek is aan de iPhone 16.

Als de geruchten kloppen, zien de batterijspecificaties voor de iPhone 16 line-up er als volgt uit:

iPhone 15-model (2023)iPhone 16-model (2024)Procentuele toe- of afname
[Standaard]3,349 mAh3,561 mAh+6%
Plus4,383 mAh4,006 mAh-9%
Pro Max4,422 mAh4,676 mAh+5%

En de Pro?

Nou zitten we nog met een groot vraagteken: wat gebeurt er met de batterij van de iPhone 16 Pro? Het blijft een mysterie. In Majin Bu’s bericht staat expliciet dat hij ‘geen informatie over het Pro-model heeft kunnen vergaren’, dus we weten niet of de batterij wel of niet betere specificaties krijgt.

Mogelijk is dit een teken dat de batterij helemaal niet verandert ten opzichte van de iPhone 15 Pro. In dat geval heeft hij een batterijcapaciteit van 3,274 mAh. Misschien behoudt hij zelfs de L-vorm die de Pro Max dus achter zich zal laten. Maar de iPhone 16 release vindt pas later dit jaar plaats, dus tot die tijd verschijnen er vast nog meer geruchten die opheldering geven.