Terug naar ‘Luxe iPhone 15-modellen krijgen grote verschillen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Luxe iPhone 15-modellen krijgen grote verschillen’

Door Annemiek Lourensen29 september 2022 10:242 min. leestijd0

Sinds de release van de iPhone 14 is de Pro (Max) populairder dan ooit, met dank aan alle nieuwe functies en snufjes. Maar tot nu toe zijn de Pro en Pro Max (naast het formaat) nog bijna identiek aan elkaar. Toch lijkt het erop dat de verschillen tussen de modellen in de toekomst wél groter worden – waarschijnlijk al bij de iPhone 15.

iPhone 15 verschillen

iPhone 15: verschillen Pro en Pro Max

Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft in een reeks tweets wat voorspellingen gedaan over de toekomst van de iPhone. Voornamelijk de Pro en Pro Max zijn aan bod gekomen: de analist verwacht dat Apple de verschillen tussen de luxe modellen gaat vergroten. Dit om iPhone-gebruikers aan te sporen om voor een grotere en duurdere iPhone te gaan.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De tweets onthullen niet aan wat voor verschillen hij denkt, maar de iPhone 14 (Plus) en iPhone 14 Pro (Max) zijn al een goed voorbeeld. Die verschillen zijn al groter dan ooit: de instapmodellen zijn weinig vernieuwend in vergelijking met de iPhone 13 (en zelfs de iPhone 12), terwijl de luxere iPhones vol nieuwe functies zitten. Een always-on scherm en het Dynamic Island, om er maar een paar te noemen.

Volgens Kuo zijn de luxe modellen van de iPhone 15 als eerste aan de beurt. Kijk alleen al naar de naam: volgens een gerucht krijgt de 6,1-inch versie gewoon de naam iPhone 15 Pro, terwijl het 6,7-inch model ‘iPhone 15 Ultra‘ gaat heten. Net zoals de ultieme Apple Watch: de Apple Watch Ultra.

Verkoopcijfers iPhone 14

Kuo baseert zijn bewering op de verkoopcijfers van de huidige iPhone 14-toestellen. De vraag naar de iPhone 14 Pro (Max) is kennelijk dusdanig hoog, dat Apple de productie van het aantal toestellen vorige week nog heeft verhoogd. Vooral de Pro Max gaat als warme broodjes: maar liefst 60% van de luxe modellen die zijn verkocht, zijn iPhone 14 Pro-toestellen.

Daarentegen beweert de analist dat de vraag naar de iPhone 14 en iPhone 14 Plus juist ‘overduidelijk laag’ is. Dusdanig dat Apple hun leveraars heeft gevraagd om zich minder te focussen op de productie van de iPhone 14 (Plus), en dus meer op de iPhone 14 Pro (Max). De strategie om de verschillen tussen modellen te vergroten, lijkt daardoor nu al te werken.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone 14 en iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar