Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom je iPhone 15 Pro nóg beter wordt met Wifi 6E (Adv)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 Pro Wifi 6E

De iPhone 15 Pro is de eerste iPhone met Wifi 6E, de nieuwste en snelste wifi-standaard. En dat maakt een groter verschil dan je denkt!

iPhone 15 Pro en Wifi 6E

De iPhone 15 Pro is een beest van een iPhone, met een gloednieuwe A17 Pro-chip, een sterk verbeterde camera, een snelle usb-c-poort en een super stevig titanium design. Maar één van de grote vernieuwingen die nog niet zoveel aandacht krijgt, is Wifi 6E. En toch maakt de nieuwe wifi-standaard een flink verschil!

iPhone 15 Pro Max reviews

Dankzij Wifi 6E ondersteunt je iPhone nu namelijk wifi via de 6 GHz-band. Deze nieuwe band is lang niet zo druk bezet als de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden die nu gangbaar zijn. Ook in een omgeving met veel wifi-signalen wordt jouw eigen signaal daardoor niet verstoord.

Nog meer apparaten

Wifi 6E heeft nog een ander voordeel. Niet alleen heb je door de extra band minder last van andere netwerken, maar er ontstaat ook meer ruimte op je eigen netwerk. Er zijn nu zeven kanalen waar je apparaten gebruik van kunnen maken om te praten met je router, in plaats van de twee die je op 5 GHz had. Hierdoor kunnen meer apparaten tegelijk zenden en ontvangen, zonder dat je vertragingen krijgt.

Om gebruik te maken van de voordelen van Wifi 6E op je iPhone 15 Pro, heb je wel een router nodig die het ondersteunt. ASUS biedt op dat vlak Extendable Routers: van mesh-systemen voor optimale dekking door je hele huis, tot speciale gaming-routers voor de beste prestaties.

Wifi 6E-router: ASUS AXE7800

ASUS AXE7800

Zo is er de ASUS AXE7800, die met Wifi 6E snelheden levert van maar liefst 7800Mbps. Zo haal je alles uit je internetverbinding, maar ook uit de onderlinge verbinding tussen al je apparaten, zoals je iPhone en je Apple TV als je AirPlay gebruikt. En met het ingebouwde Safe Browsing kun je je verbinding beschermen tegen kwaadaardige websites, ongepaste inhoud of zelfs reclame.

En wil je je netwerk achteraf nog uitbreiden met extra routers voor een groter bereik? Met ASUS AiMesh kan dat – en dat geldt voor iedere Extendable Router in deze lijst! Je iPhone maakt vervolgens automatisch verbinding met de dichtstbijzijnde router, zodat je overal in huis de beste verbinding hebt.

Mesh-router: ASUS ZenWifi Pro ET12

ASUS AT12

Wil je in ieder hoekje van je huis optimaal signaal? Dan komt de ASUS ZenWiFi Pro ET12 van pas. Met dit paar meshrouters kun je meer dan zes kamers of tot 560 vierkante meter voorzien van een optimaal signaal. En je iPhone wisselt automatisch naar de router die het dichtste bij je is als je door het huis loopt, dankzij de techniek van ASUS AiMesh. Handig!

Gaming-router: ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

ASUS AXE11000

Ook voor fanatieke gamers biedt ASUS een Wifi 6E-router: de ROG Rapture GT-AXE11000. Dankzij een snelle quad-core processor en ingebouwde game-acceleratie haal je de hoogste snelheden met de minste vertraging. En met je iPhone 15 Pro haal je zelfs snelheden tot 11000Mbps!

Wifi 6E op je Mac en iPad

De iPhone 15 Pro (Max) is verreweg van Apple’s enige apparaat dat de snelheid van Wifi 6E volledig kan benutten. Ook de iPad Pro 2022, MacBook Pro 2023, Mac mini 2023, Mac Studio 2023, Mac Pro 2023 én iMac 2023 ondersteunen allemaal al Wifi 6E. Zo haal je dus ook op je andere apparaten alles uit een Wifi 6E-router!