Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Met deze Samsung SSD’s krijgt je iPhone 15 Pro een extra functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Samsung SSD

De iPhone 15 Pro is al een fantastisch toestel, maar met een Samsung SSD ontgrendel je een extra functie die hem nóg beter maakt.

Lees verder na de advertentie

Superscherp filmen

De iPhone 15 Pro (Max) is een beest van een telefoon. Dankzij de supersnelle A17 Pro-chip kan de iPhone meer dan ooit – zo ook op het vlak van filmen. Want met dit toestel film je in de hoogste 4K ProRes-kwaliteit, wat ongecomprimeerde beelden oplevert die in een bioscoop niet zouden misstaan.

Maar filmen met deze kwaliteit heeft één beperking: de framerate. Want waar je in andere filmmodi met een supersoepele 60 beelden per seconde kunt filmen, kan dit met 4K ProRes níét. De reden? Je opslag wordt dan te snel opgevuld. Maar gelukkig is er een oplossing voor!

Samsung SSD met iPhone 15 Pro

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Sluit je een Samsung SSD met usb-c aan op je iPhone 15 Pro, dan ontgrendel je een extra filmmogelijkheid. Zowel de Samsung Portable SSD T7 als de valbestendige Samsung Portable SSD T9 zijn namelijk zó snel, dat je iPhone er direct zijn filmbestanden op kan schrijven terwijl je filmt. En door de grote opslagcapaciteit krijg je ook de mogelijkheid om 4K ProRes met 60 beelden per seconde te filmen!

iPhone 15 Pro review

Dit werkt allemaal gewoon in de standaard Camera-app. Sluit de Samsung SSD aan, en je krijgt in de app een melding te zien dat je filmbeelden op de SSD worden gezet. Daarnaast krijg je boven in het scherm de optie om je beeldsnelheid aan te passen naar 60 in de 4K ProRes-modus.

Makkelijker bewerken

Doordat de filmbeelden direct op je Samsung SSD worden gezet, krijg je een gemakkelijkere workflow als videobewerker. Je hoeft immers niet meer bestanden van je iPhone over te hevelen naar je Mac: sluit de SSD gewoon aan op de usb-c-poort van je Mac, en zet je filmbestanden met een snelheid tot 2000 MB/s over (op de T9). Door de hoge snelheden kun je zelfs direct vanaf de SSD bewerken, en de opslag op je Mac verder vrij houden.

Op de Samsung SSD T7 heb je een iets lagere overdrachtssnelheid van 1000 MB/s, maar dat zou in de meeste gevallen nog steeds genoeg moeten zijn om direct vanaf de SSD te bewerken. Ook heb je bij beide SSD’s het voordeel dat je ze overal in kunt zetten: ze werken van 0 tot 60ºC, en zijn niet gevoelig voor schokken zoals traditionele harde schijven. Handig voor als je in het veld staat te filmen, of in het OV gaat bewerken.

Samsung SSD kopen

De Samsung Portable SSD T7 (tot 1000 MB/s) en de Samsung Portable SSD T9 (tot 2000 MB/s) zijn beschikbaar bij Samsung, en bij de webshops van Bol.com en Coolblue. De T7 is beschikbaar vanaf € 89,99 voor 500 GB, en de T9 is er vanaf € 179,95 voor 1 TB.