Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wordt de iPhone 15 Pro (Max) de duurste iPhone ooit?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 Pro Max


Lees verder na de advertentie

Later dit jaar zal Apple de volgende iPhone lanceren: de iPhone 15. En de Pro-varianten daarvan – de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max – beloven er met kop en schouders bovenuit te steken. Niet alleen qua formaat, want volgens het laatste gerucht betaal je voor de iPhone 15 Pro (Max) straks de hoogste prijs voor een iPhone óóit.

iPhone 15 Pro (Max) prijs

Haal je spaarpot er maar vast bij, want volgens tech-analist Jeff Pu zal de iPhone 15 Pro (Max) prijs door het dak gaan. Hij schrijft namelijk dat beide Pro-modellen een hoger prijskaartje krijgen, met dank aan de vele hardware-upgrades. Logisch wel, want naar verluidt krijgen ze een titanium behuizing, solid-state knoppen, een A17 Bionic-chip, meer werkgeheugen en zelfs een periscooplens.

Hoe hoog de prijsstijgingen zullen zijn en in welke regio’s Apple ze zal doorvoeren, blijft echter een mysterie. Het moet dus nog blijken hoe betrouwbaar Pu’s bewering is. Al is dit niet het eerste gerucht over prijsstijgingen rondom de iPhone 15-modellen: op het het socialmediaplatform Weibo dook in januari ook al dezelfde bewering op. Dus wie weet – waar rook is, is wellicht ook vuur.

Prijsstijgingen


kooptip

Ook vlak voor de release van de iPhone 14 werd al gefluisterd over prijsveranderingen voor de reguliere en Pro-modellen. In de Verenigde Staten – Apple’s belangrijkste markt – gebeurde dit uiteindelijk niet. De adviesprijs voor het Pro-model is daar bijvoorbeeld al sinds de release van de iPhone X in 2017 gewoon $ 999 gebleven, en de Pro Max-modellen kosten daar al vijf jaar op rij $ 1099.

Maar kijken we naar andere regio’s, dan zien we de afgelopen jaren wel wat prijsstijgingen. Ook in Nederland: terwijl de iPhone 13 Pro Max een adviesprijs vanaf € 1259 kreeg, heeft de iPhone 14 Pro Max een prijskaartje van minstens € 1479. Dat is momenteel al het hoogste bedrag voor een iPhone ooit. Gaat de iPhone 15 Pro Max hier overheen, dan kost dit toestel een flinke hap uit je portemonnee.

Alles over de iPhone 15 (Pro)

We hebben de vernieuwingen voor de iPhone 15 Pro (Max) al even benoemd: een titanium behuizing, een efficiëntere A17 Bionic-chip en meer werkgeheugen. Maar vooral interessant is de komst van de solid-state knoppen met haptische feedback. Deze kun je namelijk niet ‘echt’ indrukken: door een kleine trilmotor voelt het alsof je iets indrukt, maar er beweegt verder niets. En dan is er nog de periscooplens, die je iPhone-camera een 5x of zelfs 10x optische zoom geeft.

Ook aan de reguliere iPhone 15 (Plus) verandert er wat. Zo krijgt hij twee grote vernieuwingen die we al kennen van de iPhone 14 Pro (Max): het Dynamic Island en een A16 Bionic-chip. Maar het hoogtepunt is dat de Lightning-aansluiting eindelijk wordt vervangen door usb-c, al geldt dit ook voor de Pro-modellen.

Op de release van de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) moet je overigens nog wel even wachten. Doorgaans wordt een nieuwe iPhone namelijk onthuld tijdens een uitgebreid Apple-event in september. Dat verwachten we ook dit jaar weer. Wil je tot die tijd wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max)? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!