Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Koop de iPhone 15 Pro Max snel: dit is waarom

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone 15 Plus


Lees verder na de advertentie

Het wordt hét paradepaardje van de nieuwe iPhone 15-serie: de iPhone 15 Pro Max. De grootste (en duurste) smartphone van Apple krijgt onder meer een exclusieve zoomcamera. Maar als je de iPhone 15 Pro Max wil hebben, kun je er maar beter snel bij zijn.

iPhone 15 Pro Max

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo loopt de iPhone 15 Pro Max achter ten opzichte van andere modellen, vanwege ‘productieproblemen‘. Hierdoor kan het nog een paar weken duren voordat Apple volledig aan de vraag kan voldoen.

De productieproblemen hebben onder meer te maken met het titanium frame van de iPhone 15 Pro Max. Titanium is een speciaal soort sterk metaal en moeilijk te bewerken. Dit brengt uitdagingen met zich mee, zeker omdat Apple nog laat afweek van het ontwerp (de solid state knoppen werden geschrapt).

Ook om een andere reden is de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk moeilijk te verkrijgen. Zijn voorganger – de iPhone 14 Pro Max – was in de eerst helft van 2023 naar verluidt Apple’s populairste toestel. Dit jaar wordt de Max-versie nóg interessanter, want de iPhone 15 Pro Max beschikt over een exclusieve periscoopcamera met verbeterde zoom. In de afgelopen jaren waren de camera’s van de Pro-modellen nog exact gelijk aan elkaar.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Door de camera wordt het nog interessanter om de grootste en duurste iPhone te kiezen, in plaats van de kleinere 6,1-inch iPhone 15 Pro. Maar als de productie achterblijft, kan het weleens lastig worden om de beste iPhone van dit jaar snel in huis te hebben.

Wanneer moet ik toeslaan?

Op dinsdag 12 september (om 19:00 uur Nederlandse tijd) organiseert Apple het iPhone 15-event. Dan onthult het bedrijf alle vernieuwingen, maar wordt er ook bekendgemaakt wanneer je het vlaggenschip kan bestellen.

Het moment waarop dat kan laat zich makkelijk raden. Ieder jaar zijn de nieuwe iPhones de vrijdag na het event in te pre-orderen. Dat is dit jaar dus vrijdag 15 september. De voorverkoop begint traditioneel om 14:00 uur Nederlandse tijd. Sla je meteen je slag, dan is de kans groot dat je de iPhone 15 Pro Max al een week later in huis hebt, op vrijdag 22 september. Het pre-orderen kan in de online Apple Store, maar ook bij verschillende providers is de iPhone 15-serie dan vermoedelijk te bestellen.

Wil je straks alles weten over de nieuwe iPhone 15-serie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijft je op de hoogte:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!