Terug naar Koop de iPhone 15 Pro Max snel: dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Koop de iPhone 15 Pro Max snel: dit is waarom

Door Koen van Ekeren7 september 2023 10:232 min. leestijd3

Het wordt hét paradepaardje van de nieuwe iPhone 15-serie: de iPhone 15 Pro Max. De grootste (en duurste) smartphone van Apple krijgt onder meer een exclusieve zoomcamera. Maar als je de iPhone 15 Pro Max wil hebben, kun je er maar beter snel bij zijn.

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro Max

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo loopt de iPhone 15 Pro Max achter ten opzichte van andere modellen, vanwege ‘productieproblemen‘. Hierdoor kan het nog een paar weken duren voordat Apple volledig aan de vraag kan voldoen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De productieproblemen hebben onder meer te maken met het titanium frame van de iPhone 15 Pro Max. Titanium is een speciaal soort sterk metaal en moeilijk te bewerken. Dit brengt uitdagingen met zich mee, zeker omdat Apple nog laat afweek van het ontwerp (de solid state knoppen werden geschrapt).

Ook om een andere reden is de iPhone 15 Pro Max waarschijnlijk moeilijk te verkrijgen. Zijn voorganger – de iPhone 14 Pro Max – was in de eerst helft van 2023 naar verluidt Apple’s populairste toestel. Dit jaar wordt de Max-versie nóg interessanter, want de iPhone 15 Pro Max beschikt over een exclusieve periscoopcamera met verbeterde zoom. In de afgelopen jaren waren de camera’s van de Pro-modellen nog exact gelijk aan elkaar.

Door de camera wordt het nog interessanter om de grootste en duurste iPhone te kiezen, in plaats van de kleinere 6,1-inch iPhone 15 Pro. Maar als de productie achterblijft, kan het weleens lastig worden om de beste iPhone van dit jaar snel in huis te hebben.

Wanneer moet ik toeslaan?

Op dinsdag 12 september (om 19:00 uur Nederlandse tijd) organiseert Apple het iPhone 15-event. Dan onthult het bedrijf alle vernieuwingen, maar wordt er ook bekendgemaakt wanneer je het vlaggenschip kan bestellen.

Het moment waarop dat kan laat zich makkelijk raden. Ieder jaar zijn de nieuwe iPhones de vrijdag na het event in te pre-orderen. Dat is dit jaar dus vrijdag 15 september. De voorverkoop begint traditioneel om 14:00 uur Nederlandse tijd. Sla je meteen je slag, dan is de kans groot dat je de iPhone 15 Pro Max al een week later in huis hebt, op vrijdag 22 september. Het pre-orderen kan in de online Apple Store, maar ook bij verschillende providers is de iPhone 15-serie dan vermoedelijk te bestellen.

Wil je straks alles weten over de nieuwe iPhone 15-serie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijft je op de hoogte:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Meer weten over iPhone 15?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eelco
Lezer
Eelco

Kan je Vrijdag 15 september ook een pre-order doen bij de Nederlandse providers?

Sven
Lezer
Sven

Ik heb een vergelijking gedaan met iPhone 14 pro max op gsmarena gsm connexties zijn veel better Dan de 15 pro max