Terug naar Dit iPhone 15-model is niet aan te slepen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit iPhone 15-model is niet aan te slepen

Door Koen van Ekeren18 september 2023 09:382 min. leestijd2

Er is veel vraag naar de nieuwe iPhone 15 Pro Max, het nieuwe vlaggenschip van Apple. Hij is populairder dan de meest gewilde iPhone van vorig jaar: de iPhone 14 Pro Max. Hierdoor lopen de levertijden flink op.

iPhone 15

Levertijden iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max lijkt dus de populairste telefoon van de nieuwe iPhone-reeks te zijn. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo verkoopt het toestel tot nu toe beter dan de iPhone 14 Pro Max vorig jaar in dezelfde periode.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zijn kleinere en iets goedkopere broertje, de iPhone 15 Pro, verkoopt echter minder goed dan de iPhone 14 Pro. Waarschijnlijk komt dit doordat meer premium-gebruikers in plaats daarvan voor de Pro Max zijn gegaan.

Dat was te verwachten: in tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er meer verschillen tussen de Pro-modellen dan alleen het schermformaat. De Max-versie heeft exclusief een verbeterde telelens met 5x optische zoom. Bij de kleinere Pro is dat 3x. Meer over de verschillen lees je in het artikel iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max.

7 weken wachten

Mede door de populariteit van de iPhone 15 Pro Max lopen de levertijden flink op. Bij de populairste uitvoeringen (in het wit of naturel titanium) is die opgelopen tot zo’n 7 weken. Bestel je hem vandaag, dan heb je het toestel op z’n vroegst op 7 november in huis. Bij de andere kleuren – blauw en zwart titanium – is de levertijd korter: ongeveer vier weken.

iPhone 15 Pro Max

Wil je de iPhone 15 Pro Max eerder in huis hebben, dan kan het slim zijn om bij andere online winkels rond te kijken. Bij Belsimpel is de verwachte levertijd voor de populairste uitvoering bijvoorbeeld iets korter: vijf weken. Via de onderstaande prijsvergelijker zie je waar je de iPhone 15 Pro Max nog meer kunt bestellen.

Dat de levertijd bij de iPhone 15 Pro Max zo oploopt, heeft volgens Kuo ook te maken met de ‘productie-uitdagingen’ van het toestel, die meer uitgesproken zijn dan bij andere toestellen. Hierdoor liep de productie wat achter.

Kuo gelooft verder dat de iPhone 15 en iPhone 15 Plus ongeveer net zo goed verkopen als de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. De officiële iPhone 15-release is op vrijdag 22 september; dan worden de eerste modellen geleverd.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Breda
Lezer
Breda

Week geleden de blauwe pro Max (15) besteld. Levering zou vandaag zijn (22/9). De bezorgdienst is wel langs geweest maar heeft alleen de retourkit geleverd. In de Apple Store staat echter wel dat ook m’n telefoon geleverd is. Meteen Apple gebeld en die pakken het verder op. Wel balen. Maar zal uiteindelijk wel goed komen.

Tom
Lezer
Tom

Hier stond de koerier aan mijn deur en bleef in zijn busje zitten. Niets geleverd. Zeer vreemd.