Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit iPhone 15-model is niet aan te slepen

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone 15 Pro


Lees verder na de advertentie

Er is veel vraag naar de nieuwe iPhone 15 Pro Max, het nieuwe vlaggenschip van Apple. Hij is populairder dan de meest gewilde iPhone van vorig jaar: de iPhone 14 Pro Max. Hierdoor lopen de levertijden flink op.

Levertijden iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max lijkt dus de populairste telefoon van de nieuwe iPhone-reeks te zijn. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo verkoopt het toestel tot nu toe beter dan de iPhone 14 Pro Max vorig jaar in dezelfde periode.

Zijn kleinere en iets goedkopere broertje, de iPhone 15 Pro, verkoopt echter minder goed dan de iPhone 14 Pro. Waarschijnlijk komt dit doordat meer premium-gebruikers in plaats daarvan voor de Pro Max zijn gegaan.

Dat was te verwachten: in tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er meer verschillen tussen de Pro-modellen dan alleen het schermformaat. De Max-versie heeft exclusief een verbeterde telelens met 5x optische zoom. Bij de kleinere Pro is dat 3x. Meer over de verschillen lees je in het artikel iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max.

7 weken wachten


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Mede door de populariteit van de iPhone 15 Pro Max lopen de levertijden flink op. Bij de populairste uitvoeringen (in het wit of naturel titanium) is die opgelopen tot zo’n 7 weken. Bestel je hem vandaag, dan heb je het toestel op z’n vroegst op 7 november in huis. Bij de andere kleuren – blauw en zwart titanium – is de levertijd korter: ongeveer vier weken.

Wil je de iPhone 15 Pro Max eerder in huis hebben, dan kan het slim zijn om bij andere online winkels rond te kijken. Bij Belsimpel is de verwachte levertijd voor de populairste uitvoering bijvoorbeeld iets korter: vijf weken. Via de onderstaande prijsvergelijker zie je waar je de iPhone 15 Pro Max nog meer kunt bestellen.

Dat de levertijd bij de iPhone 15 Pro Max zo oploopt, heeft volgens Kuo ook te maken met de ‘productie-uitdagingen’ van het toestel, die meer uitgesproken zijn dan bij andere toestellen. Hierdoor liep de productie wat achter.

Kuo gelooft verder dat de iPhone 15 en iPhone 15 Plus ongeveer net zo goed verkopen als de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. De officiële iPhone 15-release is op vrijdag 22 september; dan worden de eerste modellen geleverd.