Terug naar iPhone 15 Pro krijgt supersnelle kabel (die je er los bij moet kopen)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 Pro krijgt supersnelle kabel (die je er los bij moet kopen)

Door Ward Edema25 augustus 2023 16:033 min. leestijd0

De iPhone 15 Pro krijgt eindelijk een usb-c-aansluiting, maar als je er alles uit wil halen moet je er los een kabeltje bij kopen: zo zit het.

iPhone 15 Pro kabel

iPhone 15 Pro kabel: usb-c of Thunderbolt?

De iPhone 15 (Plus) en de iPhone 15 Pro (Max) zijn er bijna: volgens de laatste geruchten worden ze al over drie weken aangekondigd. We weten inmiddels al een tijdje dat dit de eerste iPhones worden met een usb-c-aansluiting, maar er zit wel een groot verschil tussen de toestellen.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Waar de iPhone 15 (Plus) het moet doen met een relatief trage usb-c-poort – met datasnelheden tot 480 mbit/s – krijgt de iPhone 15 Pro (Max) juist een extreem snelle poort. Op de Pro zit namelijk Thunderbolt, net als op de Mac. Hiermee is in theorie een snelheid van 40 gbit/s mogelijk: zo’n 83 keer hoger dan op de normale iPhone 15 (Plus).

Dit heb je aan Thunderbolt

Wat moet je nou met zo’n snelle poort? Dat heeft te maken met het soort accessoires dat je op de iPhone aan kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een snelle ssd, een extern scherm met een hoge resolutie, een handige dock met alle aansluitingen die je kunt verzinnen: met Thunderbolt kan het allemaal. Met de usb-c-poort op de iPhone 15 (Plus) kan dit níét.

Ook wordt het met Thunderbolt mogelijk om razendsnel bestanden van je iPhone over te zetten naar je Mac, en andersom. Dit is met name handig als je veel video’s schiet in hoge kwaliteit, en die moet overzetten. Met de oude Lightning-poort ben je dan soms uren kwijt.

iPhone 15 Pro: de kabel koop je zelf

Voordat je alles uit de nieuwe poort kunt halen, heb je natuurlijk wel nog een kabel nodig die die hoge snelheden ondersteunt. En uiteraard gaat Apple die leveren. Uit een foto die deze week is gelekt op X wordt duidelijk dat Apple aan een Thunderbolt-kabel van 80 centimeter werkt, die ook nog eens opladen tot 150 watt(!) ondersteunt. Het enige nadeel: hij zit niet bij de iPhone zelf.

Ja, je leest het goed: als je alles uit de nieuwe usb-c/Thunderbolt-aansluiting van je iPhone 15 Pro (Max) wilt halen, moet je eerst nóg een gat in je portemonnee branden. Pijnlijk. Uiteraard zit er wel een regulier oplaadkabeltje in het doosje. En die is voor het eerst in de kleur van je iPhone, en 50 centimeter langer dan voorheen: een schrale troost.

iPhone 15 Pro release

De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) worden naar verwachting op 12 september aangekondigd, en liggen vervolgens vanaf 22 september in de winkels. Wil je het laatste nieuws rondom de nieuwe toestellen blijven volgen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar