Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Face ID voor de iPhone 15 Pro wordt volledig verborgen’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 Pro Face ID


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt zoekt Samsung Display momenteel naar een manier om sensoren voor gezichtsherkenning volledig onder het scherm te verbergen. En volgens de Koreaanse website The Elec is Apple van plan om deze onzichtbare Face ID te gebruiken voor de iPhone 15 Pro-modellen.

iPhone 15 Pro Face ID

Door de sensoren voor Face ID onzichtbaar te maken, gaat Samsung nog een stap verder dan voorheen. Vorig jaar verscheen namelijk de Galaxy Z Fold3, een smartphone waarbij de voorste camera verborgen zit onder het scherm. Onzichtbare Face ID voelt dus als een belangrijke stap voorwaarts.

Gaat Apple deze techniek echt gebruiken, dan geldt hetzelfde voor de iPhone. Het lijkt er namelijk op dat de notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm) volledig verdwijnt met de iPhone 14 Pro. Deze wordt vervangen door een pilvormig en rond gaatje: een voor de camera en een voor Face ID. Loopt alles volgens plan, dan krijgt de iPhone 15 Pro dus alleen een cameragat.

Periscooplens

De iPhone 15 Pro laat nog even op zich wachten (alle iPhone 14-modellen verschijnen pas later dit jaar), maar gek genoeg is dit niet het eerste gerucht over dit toestel. Analist Jeff Pu beweerde eerder dit jaar al dat de iPhone 15 Pro een flinke camera-update krijgt, namelijk een periscooplens. Hiermee wordt het mogelijk om tot wel vijf keer in te zoomen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Toch geldt voor beide geruchten: niets is zeker. Zo moeten Apple en Lane Optics (het bedrijf dat de periscooplenzen zal leveren) pas in mei de knoop doorhakken. En lukt het Samsung niet om de techniek voor Face ID te perfectioneren, dan zullen de sensoren voorlopig nog gewoon zichtbaar blijven. Dat wordt afwachten, dus.

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!