Terug naar ‘Face ID voor de iPhone 15 Pro wordt volledig verborgen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Face ID voor de iPhone 15 Pro wordt volledig verborgen’

Door Annemiek Lourensen23 maart 2022 10:142 min. leestijd0

Naar verluidt zoekt Samsung Display momenteel naar een manier om sensoren voor gezichtsherkenning volledig onder het scherm te verbergen. En volgens de Koreaanse website The Elec is Apple van plan om deze onzichtbare Face ID te gebruiken voor de iPhone 15 Pro-modellen.

iPhone 15 Pro Face ID

iPhone 15 Pro Face ID

Door de sensoren voor Face ID onzichtbaar te maken, gaat Samsung nog een stap verder dan voorheen. Vorig jaar verscheen namelijk de Galaxy Z Fold3, een smartphone waarbij de voorste camera verborgen zit onder het scherm. Onzichtbare Face ID voelt dus als een belangrijke stap voorwaarts.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gaat Apple deze techniek echt gebruiken, dan geldt hetzelfde voor de iPhone. Het lijkt er namelijk op dat de notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm) volledig verdwijnt met de iPhone 14 Pro. Deze wordt vervangen door een pilvormig en rond gaatje: een voor de camera en een voor Face ID. Loopt alles volgens plan, dan krijgt de iPhone 15 Pro dus alleen een cameragat.

Periscooplens

De iPhone 15 Pro laat nog even op zich wachten (alle iPhone 14-modellen verschijnen pas later dit jaar), maar gek genoeg is dit niet het eerste gerucht over dit toestel. Analist Jeff Pu beweerde eerder dit jaar al dat de iPhone 15 Pro een flinke camera-update krijgt, namelijk een periscooplens. Hiermee wordt het mogelijk om tot wel vijf keer in te zoomen.

Toch geldt voor beide geruchten: niets is zeker. Zo moeten Apple en Lane Optics (het bedrijf dat de periscooplenzen zal leveren) pas in mei de knoop doorhakken. En lukt het Samsung niet om de techniek voor Face ID te perfectioneren, dan zullen de sensoren voorlopig nog gewoon zichtbaar blijven. Dat wordt afwachten, dus.

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar