Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Krijgt de iPhone 15 Pro deze camera-update?

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone 14 Pro camera


Lees verder na de advertentie

2022 wordt het jaar van de iPhone 14, al duurt het nog wat maanden voordat hij officieel verschijnt. Maar dit weerhoudt Apple-lekkers er niet van om naar de verdere toekomst te kijken. Zo ook vandaag: een nieuw gerucht benadrukt dat de camera van de iPhone 15 Pro een periscooplens krijgt. En die kan tot wel vijf keer inzoomen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iPhone 15 Pro: de ultieme camera?

Volgens analist Jeff Pu krijgt de iPhone 15 Pro een periscooplens die tot wel vijf keer kan inzoomen. Apple zou hiervoor aan het onderhandelen zijn met Lane Optics, het bedrijf dat de lenzen moet leveren. En de twee partijen moeten in mei al een beslissing nemen. Gelukkig lijken de gesprekken goed te lopen, want Lane Optics heeft al verschillende test-onderdelen van Apple ontvangen.

Gebruik je regelmatig de camera van je iPhone om foto’s of video’s te schieten, dan is de periscooplens een verbetering. Met deze lens kun je namelijk tot wel vijf keer inzoomen, terwijl zoomen met de huidige iPhone-camera’s nog wat te wensen overlaat. Daarnaast is het voordeel van een periscooplens dat hij een compact ontwerp heeft, waardoor ook de iPhone compacter kan blijven.


kooptip

Dit is niet het eerste bericht waarin wordt beweerd dat sommige iPhone 15-modellen een periscooplens krijgen. Apple-analist Ming-Chi Kuo schreef vorig jaar al dat de 2023 iPhones zo’n lens zullen krijgen. Daarom gelooft 9to5Mac dat de camera van de iPhone 15 Pro Max ook wordt geüpdatet, maar die van de iPhone 15 niet.

iPhone 14 Pro camera

Op de periscooplens moet je nog even wachten, maar de camera van de iPhone 14 Pro lijkt ook een gigantische update te krijgen. Meerdere geruchten wijzen erop dat dit toestel wordt uitgerust met een 48-megapixelcamera. Dit betekent dat pixels een stuk kleiner zijn, waardoor je foto’s gedetailleerder worden. Bovendien kun je hiermee 8K-video’s schieten, in tegenstelling tot de huidige camera’s. Hierbij is 4K de limiet.

De iPhone 14-modellen worden dit jaar gelanceerd. Meestal presenteert Apple de nieuwe iPhones in september, dus je mag de toestellen aan het eind van het jaar verwachten. En dezelfde regel geldt waarschijnlijk ook voor de iPhone 15 Pro in 2023. Besteed je je geld liever uit aan een periscooplens, dan wordt je geduld dus nog even op de proef gesteld.

Bron: 9to5Mac