Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 krijgt langere kabel met één groot nadeel 

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 kabel


Lees verder na de advertentie

Is het kabeltje dat bij de iPhone zit je net iets te kort? Goed nieuws: de nieuwe kabel die wordt meegeleverd met de iPhone 15 is waarschijnlijk een stuk langer. Nog een voordeel: Apple stapt over op usb-c! Maar er is ook een kleine tegenvaller …

Langere kabel met usb-c

Binnen nu en een week of drie presenteert Apple de volgende generatie iPhones. De eerste afbeeldingen van de nieuwe iPhone-kabeltjes zijn nu naar buiten gekomen: ze zijn opmerkelijk lang, ruim anderhalve meter, en hebben kleurtjes als blauw, roze en geel. Ook zijn ze gevlochten en wat dikker, en daardoor meer duurzaam. En inderdaad: ze hebben usb-c. Apple had altijd zijn eigen oplaadsysteem – sinds 2012 is dat de Lightning-connector.

Maar nu stapt Apple ook bij de iPhone over op usb-c. Voordelen? Dit is meer universeel, met een snellere gegevensoverdracht en sneller opladen. Maar vooral ook een moetje vanuit de EU, die vindt dat er één en dezelfde oplader moet zijn voor alle merken smartphones.

Oude standaard


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Sommige iPhone 15-modellen, in ieder geval de Pro-modellen, zullen Thunderbolt ondersteunen voor snellere gegevensoverdracht (tot wel 40 Gbps). Hoewel dit nog steeds waar kan zijn, suggereert een nieuw gerucht dat de usb-c-kabel die in de doos zit beperkt zal zijn tot USB 2.0 snelheden. De USB 2.0-standaard is geïntroduceerd in 2000 en is dus inmiddels bijna een kwarteeuw oud …


Met het nieuwe kabeltje verloopt de dataoverdracht met een snelheid van slechts 480 Mbps. 480 Mbps is ook precies dat wat de huidige Lightning-connector aan kan. In andere woorden: als dit waar is, zullen de nieuwe iPhones in combinatie met de nieuwe kabel geen snellere gegevensoverdracht mogelijk maken. Als dit allemaal klopt, en je profijt wilt hebben van Thunderbolt, dan zul je in de buidel moeten tasten. Apple verkoopt de Thunderbolt-kabeltjes los. Ze zijn natuurlijk wel wat duurder de reguliere usb-c-kabeltjes.

iPhone 15 in september

September is traditioneel de maand waarin Apple de nieuwe iPhones aankondigt, dus dat is al heel snel. De iPhone krijgt een iets ander design, een snellere chip en een verbeterde camera. De Pro-modellen worden uitgerust met een multifunctionele actieknop. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de lancering? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!