Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 15 mogelijk vertraagd: productie zorgt voor problemen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 vertraagd


Lees verder na de advertentie

De productie van de iPhone 15 is in volle gang, maar naar verluidt loopt Apple inmiddels tegen productieproblemen aan. Bronnen beweren zelfs dat de release van de iPhone 15 (Pro) mogelijk wordt vertraagd. Wat is er aan de hand? 

Traditie

Ieder jaar in september houdt Apple een event waarin de volgende iPhone wordt onthuld. Iets later – meestal na een week – ligt het toestel al in de winkel. Nou zijn sommige iPhones wel wat later verschenen, maar het gaat vrijwel altijd om één specifiek model binnen de hele line-up. De iPhone 14 Plus bijvoorbeeld: terwijl de iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max) vorig jaar op 16 september in de winkels lagen, kwam de iPhone 14 Plus pas op 7 oktober uit.

Inmiddels duiken er steeds meer geruchten op dat de iPhone 15 line-up ook (deels) wordt doorgeschoven. Met name de iPhone 15 Pro lijkt problemen te hebben. Dit heeft volgens The Information te maken met de behuizing: naar verluidt wordt deze smaller, en Apple’s leveranciers gebruiken een nieuwe techniek om dit voor elkaar te krijgen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar die techniek zorgt juist voor problemen bij Apple-frabikant LG Display. Het lukt hen hierdoor namelijk nog niet om displays te maken die voldoen aan Apple’s standaarden. Vandaar dat Apple genoodzaakt is het ontwerp van hun displays nu nog wat aan te passen.

iPhone 15 vertraagd?

The Information gelooft zelf niet dat de productieproblemen ervoor zullen zorgen dat de iPhone 15 Pro (Max) wordt vertraagd. In plaats daarvan zullen er na de release gewoon veel minder toestellen beschikbaar zijn dan gepland, wat mogelijk voor tekorten zal zorgen. Met name de iPhone 15 Pro Max zal hierdoor worden getroffen, dus het wordt strijden om deze felbegeerde iPhone in handen te krijgen.

Wamsi Mohan – een beveiligingsanalist van de Bank of America – gelooft echter wel dat Apple afstevent op uitstel. Hij schrijft dat de iPhone 15 release ‘een paar weken’ langer zal duren dan gepland, en dat de release in het vierde kwartaal van 2024 zal plaatsvinden. Ergens tussen oktober of december dus. Echter legt hij niet uit waarom hij dit verwacht.

Vooralsnog is het dus afwachten of de iPhone 15 vertraging oploopt. Er bestaat immers ook een kans dat de iPhone 15 (Plus) wel gewoon in september wordt uitgebracht, maar dat de Pro-modellen pas in oktober verschijnen. Of andersom natuurlijk.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPhone 15? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!