Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 display: alles over het scherm van de nieuwe iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15

De volledige iPhone 15 line-up is bekend! Er komen vier modellen, ieder met een ander display. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het iPhone 15 display op een rij gezet – van het formaat tot de resolutie.

Lees verder na de advertentie

iPhone 15 (Plus) display

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn de twee instap-iPhones van dit jaar. Vergelijken we de bijbehorende displays met elkaar, dan zijn ze bijna identiek. Dat wil zeggen: beide smartphones hebben een Super Retina XDR-display, HDR en meer. De toestellen verschillen alleen qua formaat en resolutie – met de Plus als winnaar. Qua design hebben de displays ronde hoeken die de vorm van het design volgen.

Ten opzichte van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus is er één grote verandering: het Dynamic Island. De notch – de inkeping boven in het scherm – is met pensioen. In plaats daarvan heeft de iPhone 15 Plus een balkje dat de selfiecamera en sensoren voor Face ID herbergt. Het Dynamic Island is zelfs interactief, want je kunt er ook allerlei apps en functies mee bedienen. Vorig jaar was het een exclusieve feature van de iPhone 14 Pro (Max), maar dit jaar mogen ook de instapmodellen er dus aan geloven.

kooptip

Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het iPhone 15 display op een rij gezet:

 iPhone 15iPhone 15 Plus
Formaat6,1-inch6,7-inch
TypeSuper Retina XDR-display, all-screen OLED-displaySuper Retina XDR-display, all-screen OLED-display
Resolutie2556 x 1179 pixels bij 460 ppi2796 x 1290 pixels bij 460 ppi
Dynamic IslandJaJa
HDRJaJa
Always-onNeeNee
ProMotionNeeNee

iPhone 15 Pro (Max) display

Bij een nieuwe iPhone line-up horen ook twee luxe toestellen, en dit jaar zijn dat de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Beide displays zijn geavanceerder dan die van de iPhone 15 (Plus), maar onderling verschillen de Pro en Pro Max amper van elkaar. Er is alleen onderscheid tussen de resolutie en het formaat.

Het grootste voordeel van deze modellen is Always-on. Dit houdt in dat het iPhone 15 display nooit wordt uitgeschakeld: leg je je iPhone aan de kant en komt hij in de slaapstand terecht, dan gaat het scherm niet uit. Het wordt simpelweg gedimd, zodat je alleen de notificaties, widgets en tijd erop kunt aflezen. Het is een exclusieve functie voor de Pro Max, net als vorig jaar.

Hieronder zie je de belangrijkste specificaties van het iPhone 15 Pro display:

 iPhone 15 ProiPhone 15 Pro Max
Formaat6,1-inch6,7-inch
TypeSuper Retina XDR-display, all-screen OLED-displaySuper Retina XDR-display, all-screen OLED-display
Resolutie2556 x 1179 pixels bij 460 ppi2796 x 1290 pixels bij 460 ppi
Dynamic IslandJaJa
HDRJaJa
Always-onJaJa
ProMotionJaJa

Meer over de iPhone 15 Pro

De iPhone 15 is de nieuwste smartphone in Apple’s assortiment. De line-up werd aangekondigd op dinsdag 12 september, en de modellen liggen vanaf vrijdag 22 september in de winkels. Kopen kan bij Apple zelf, zowel online als in de fysieke Apple Store. Maar ook bij webwinkels als Bol.com, Amazon, Coolblue en Belsimpel.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!