Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 krijgt nieuw design zonder notch – en zo ziet dat eruit’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 render


Lees verder na de advertentie

Iedereen is druk met de iPhone 13 die volgende week gepresenteerd wordt tijdens het Apple-event. Maar Apple-watcher Jon Prosser leeft in de toekomst en deelt nu al enthousiast details over de iPhone 14. Dit toestel ligt immers over een jaartje of wat al in de winkels. Hoe de iPhone 14 zonder notch eruitziet, zie je in de renders die Prosser alvast heeft laten maken.

iPhone 14: zonder notch en camerabult

Prosser heeft op basis van de informatie waarover hij beschikt, iPhone 14-renders laten maken. De afbeeldingen laten mooi zien wat Prosser allemaal verwacht van de iPhone 14:

  • De notch (het hapje uit het scherm) verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt een ‘cameragaatje’. Dit punch-hole design is in lijn met informatie die Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder al deelde.
  • De iPhone wordt wat dikker, maar dat betekent ook dat de camera niet meer zo uitsteekt. De lenzen, de flitser en de LiDAR-scanner zitten allemaal achter het glas van de achterzijde.
  • Het frame is van titanium.
  • Ronde volume-knoppen, die lijken op de knoppen van de iPhone 4 en iPhone 5.
  • Vernieuwde luidspreker- en microfoonroosters met langwerpige uitsnijdingen van gaas, in plaats van afzonderlijke gaten aan de onderkant van het toestel.
  • De Lightning-connector blijft op ten minste enkele van de iPhone 14-modellen aanwezig.

Betrouwbaar?

Bij Prosser weet je het maar nooit. Hij had het bij het rechte eind toen het ging om de kleurrijke nieuwe iMac eerder dit jaar, en hij wist ook al in een vroeg stadium precies hoe de AirTags eruit gingen zien. Maar soms slaat hij de plank volledig mis. Prosser bouwt zelf al een voorbehoud en zegt dat details en afmetingen nog kunnen veranderen. Toch is hij ervan overtuigd dat het ontwerp grotendeels hetzelfde zal blijven.

Meer afbeeldingen zie je op frontpagetech.com.


kooptip

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!