Terug naar iPhone 14 wordt trager dan verwacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 wordt trager dan verwacht

Door Ward Edema30 augustus 2021 15:002 min. leestijd0

De iPhone 13 komt naar verwachting deze maand al uit. Wil je liever een jaartje wachten tot een nóg betere iPhone? Dan is er slecht nieuws: het lijkt erop dat de iPhone 14 trager wordt dan verwacht.

iPhone 14 trager

Vertraging nieuwe chips

Chipfabrikant TSMC, die onder andere de chips levert voor Apple’s processors, heeft in een ‘earnings call’ aangegeven dat er extra tijd nodig is voordat het bedrijf zijn volgende generatie chips kan bouwen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze nieuwe chips worden gemaakt met een nieuw 3nm-procedé, wat kleiner is dan de 5nm op de huidige M1 en A14 Bionic. Een kleiner procedé betekent dat er meer transistors op een kleiner oppervlak verwerkt kunnen worden. Hierdoor haal je veel betere prestaties uit een processor, zonder dat het ten koste gaat van de energiezuinigheid of het formaat.

De aankomende A15-processor, die verwacht wordt in de iPhone 13, maakt nog gebruik van het grotere 5nm-procedé. De A16-processor moest de overstap naar 3nm maken in de iPhone 14 in september 2022. De vertraging van TSMC maakt dit plan echter onhaalbaar.

iPhone 14: trager of later?

Doordat de 3nm-chips niet op tijd klaar zijn, moet Apple de release van de iPhone 14 vertragen tot een later moment in 2022, of het gebruik van het 3nm-procedé met een jaar uitstellen.

Apple heeft nog de mogelijkheid om de A16 te maken met een 4nm-procedé. Deze chiptechniek ligt bij TSMC namelijk wél op schema. Hierdoor zou de efficiëntie van de chip alsnog verbeterd worden ten opzichte van oudere Apple-processors. De vraag is echter of Apple wel wil investeren in een procedé waar ze maar één jaar gebruik van zullen maken.

Voor nu zijn alle ogen nog gericht zijn op de A15-chip in de nieuwe iPhone, evenals de M1X die verwacht wordt in aankomende Macs. Apple heeft volgens geruchten drie evenementen op het programma staan waarin deze processors voorbij zullen komen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via Seeking Alpha

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar