Terug naar iPhone 14 Pro verslaat Galaxy S23 Ultra en blijft snelste smartphone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 Pro verslaat Galaxy S23 Ultra en blijft snelste smartphone

Door Koen van Ekeren8 februari 2023 16:262 min. leestijd1

De nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra is gepresenteerd en hij wordt aangedreven door de snelste Android-chip ooit. Nieuwe benchmarks wijzen echter uit dat de iPhone 14 Pro met de A16 Bionic-chip sneller is – en niet zo’n beetje ook.

iphone 14 pro

Snelheid iPhone 14 Pro en Galaxy S23 vergeleken

De iPhone 14 Pro (verkrijgbaar vanaf 1246 euro) is alweer vijf maanden oud, en de Samsung Galaxy S23 is zo kakelvers dat hij de winkels nog niet bereikt heeft. Dat is pas op 17 februari. Toch is er al een Geekbench-score opgedoken van het nieuwe paradepaardje van Samsung. Dit soort benchmarks geven een goede indicatie van de prestaties van een chipset.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Geekbench-score werd ontdekt door CompareDial. In de single-core prestaties sprokkelt de S23 Ultra 1480 punten bijeen. Die score is bij de iPhone 14 Pro aanzienlijk hoger: 1874 punten. Dit suggereert dat de iPhone 14 Pro 21,02% sneller is dan de Galaxy S23 Ultra.

Ook bij de multi-core berekeningen (dit laat zien hoe goed de processor meerdere taken tegelijk kan uitvoeren) is het verschil groot. De S23 Ultra laat een score van 4584 noteren, een stuk minder dan de 5384 punten van de iPhone 14 Pro. Dit geeft aan dat het vlaggenschip van Apple 14,86% sneller is als het om multi-core-prestaties gaat.

iPhone 14 Pro is nog steeds de snelste smartphone

Daarmee is de iPhone nog steeds veruit de snelste smartphone, al zijn de verschillen groter geweest. De S23 Ultra presteert in zowel de single als de multi-core prestaties ruim 55 procent (!) beter dan zijn voorganger. Een belangrijke reden is dat Samsung is gestopt met zijn Exynos-chips die bij Europese Galaxy-telefoons werden geleverd. De S23 Ultra wordt ook in Europa aangedreven door de snellere en energiezuinigere Qualcomm-processor.

Over zeven maanden is het aan Apple om de voorsprong op zijn Koreaanse concurrent te vergroten. De nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max worden aangedreven door een nieuwe A17 Bionic-chip. Naar verluidt is dit de eerste processor die wordt gemaakt met het 3nm-productieproces. Dit vergroot de prestaties en de energie-efficiëntie, dus dat belooft wat.

Lees ook onze vergelijking tussen de iPhone 15 en de Samsung Galaxy 23, de twee toptoestellen van 2023.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Perry
Lezer
Perry

Alweer een valse artikel… De A16 is niet sneller dan de SD8Gen2 chip. Ook zijn scores van de Samsung telefoon naar beneden afgerond, omdat mijn S23 Ultra makkelijk een score haalt van 5000 in multi-core en 1500+ single-core. Waar de A16 vooral leiding heeft is de single-core performance, voor de rest haalt de SD8Gen2 alles van de A16 in. Probeer eens een GPU benchmark zou ik zeggen, de A16 loopt ver achter.