Terug naar iPhone 14 Pro heeft last van lijnen in het scherm – wat gaat er mis? (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 Pro heeft last van lijnen in het scherm – wat gaat er mis? (update)

Door Ward Edema13 januari 2023 09:443 min. leestijd0

Zie je op je iPhone 14 Pro lijnen in beeld tijdens het opstarten van de telefoon? Dan ben je niet de enige: dit is er aan de hand.

iPhone 14 Pro lijnen

iPhone 14 Pro lijnen

Update 13-01: Apple heeft inmiddels gereageerd op het probleem, en geeft aan dat het om een softwarefout gaat die in een aankomende iOS-update opgelost moet worden. Wanneer deze update uitkomt is nog onbekend – Apple spreekt zelf van ‘binnenkort’.

Als je je gloednieuwe iPhone 14 Pro opstart, dan wil je eigenlijk alleen begroet worden door een Apple-logootje. Toch melden veel gebruikers dat ze daarnaast allerlei rare lijnen in beeld krijgen, die het doen lijken alsof het scherm van de iPhone defect is. De lijnen verschillen per gebruiker: soms zijn het er een paar, soms vullen ze het gehele scherm. Sommige gebruikers krijgen de lijnen zelfs bij het wekken van de iPhone uit de slaapstand. Wat wel altijd gelijk is, is dat ze na het opstarten opvallend genoeg weer verdwijnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gaat het dan om een foutje in de hardware, of toch in de software? Moet je je iPhone inleveren, of toch even wachten tot een update? Apple heeft nu gereageerd op het probleem, en dus weten we hoe het precies zit.

Reactie van Apple

Volgens Apple zit het probleem hem volledig in de software van de iPhone. Dit past ook bij de bevindingen van sommige gebruikers, die na een diagnose bij de Apple Store kregen te horen dat er nul hardwareproblemen gevonden konden worden.

iPhone 14 lijnen beeld

Dat het probleem in de software zit, betekent waarschijnlijk dat een toekomstige update (zoals iOS 16.3) de lijnen weer kan doen verdwijnen. Apple heeft hier echter geen beloftes over gemaakt. Het kan dus ook nog zijn dat het probleem zó diep zit, dat het losstaat van iOS en betrekking heeft op de aansturing van het scherm. In dat geval is het de vraag of Apple het zomaar met een update kan oplossen.

Tijdelijke oplossing

Verschillende gebruikers melden dat verschillende oplossingen voor hen werken voor het lijnenprobleem. Probeer de volgende drie uit als je het probleem ervaart:

  • Zet het always-on scherm uit bij ‘Scherm en helderheid>Altijd aan’ (iOS 16.2) of Scherm en helderheid>Altijd ingeschakeld’ (iOS 16.1.2 of ouder).
  • Zet je telefoon handmatig op stand-by, in plaats van wachten tot het scherm vanzelf uit wordt geschakeld.
  • Reset je telefoon: druk op volume omhoog, dan op volume omlaag, en houd de zijknop vervolgens ingedrukt tot het Apple-logo in beeld komt.
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

Praat mee!

avatar